Branza Cedar este produsul obtinut prin prelucrarea laptelui de vaca normalizat, pasteurizat si insamintat de culturi selectionate de bacterii lactice, prelucrarea coagului, cedarizarea casului si maturarea branzei.
Branza Cedar prezinta in exterior o suprafata neteda , fara cute sau crapaturi, acoperite cu folie termocontractibila, iar in sectiune se prezinta ca o masa compacta, fara ochiuri de fermentare, se admit goluri de forma alungita provenite din presare.
Culoarea miezului este alb -galbuie, uniforma in toata masa, consistenta miezului este de pasta fina, usor elastica, nesfarimicioase la taiere.
Prezinta miros specific, placut, gust placut de Branza fermentata, avand o usoara nuanta de gust de nuca, fara gust sau miros strain..
Branza Cedar este produsul obtinut prin prelucrarea laptelui de vaca normalizat, pasteurizat si insamintat de culturi selectionate de bacterii lactice, prelucrarea coagului, cedarizarea casului si maturarea branzei.
Branza Cedar prezinta in exterior o suprafata neteda , fara cute sau crapaturi, acoperite cu folie termocontractibila, iar in sectiune se prezinta ca o masa compacta, fara ochiuri de fermentare, se admit goluri de forma alungita provenite din presare.
Culoarea miezului este alb -galbuie, uniforma in toata masa, consistenta miezului este de pasta fina, usor elastica, nesfarimicioase la taiere