Plantatiile de cafea din Brazilia se numara printre cele mai importante din intreaga lume, atat datorita conditiilor meteorologice si geografice din regiune, cat si experientei pe care au fermierii brazilieni de cafea.
Acest sortiment este realizat din boabe de cafea de tipul Bourbon, ce poarta denumirea insulei pe care au fost descoperiti respectivii arbori de cafea..
Nivel mediu de prajire.
Prezinta o aciditate redusa, fiind ideal de savurat atat dimineata devreme, cat si dupa masa de pranz, in cadrul desertului.
Cafeaua e origine Brazilia se remarca prin corpolenta ridicata, aroma bogata, de migdale si notele condimentate si citrice.
A ajuns in Brazilia prin anul 1860, de unde s-a raspandit in America Centrala si de Sud, soiurile cultivate cu preponderenta in Brazilia devenind unele dintre cele mai importante.
Plantatiile de cafea din Brazilia se numara printre cele mai importante din intreaga lume, atat datorita conditiilor meteorologice si geografice din regiune, cat si experientei pe care au fermierii brazilieni de cafea