O poveste despre curiozitate si deschidere, curaj si depasirea propriilor limite, dar si despre cum obstacolele pe care viata ni le scoate in cale ne pot face mai buni, mai puternici si mai fericiti.
Micul broscoi traieste de cand se stie in adancul unei fantani si e fericit.
Original, cu un simt remarcabil al compozitiei grafice si culorilor, cu mult umor si talent narativ in textele sale, Roger Duvoisin este si azi unul dintre cei mai iubiti autori de literatura pentru copii..
A fost distins, printre altele, cu Caldecott Medal si Caldecott Honor Award.
A creat peste 40 de carti si a colaborat ca ilustrator la aproape 140 de titluri scrise de alti autori.
I-au urmat alte titluri datorita carora a devenit, in scurt timp, foarte cunoscut.
Dupa ce aceasta companie s-a inchis, s-a decis sa abordeze alt domeniu si i-a venit ideea sa publice o carte pe care o scrisese si ilustrase pentru fiul sau.
A facut studii de arta si design, iar in 1927 a emigrat in Statele Unite ca sa lucreze ca designer intr-o companie de produse textile.
I-a placut dintotdeauna sa deseneze si a fost incurajat in copilarie de mama sa, pictorita, si de tatal sau, arhitect.
A fost, de asemenea, redactorul revistei pentru copii Humpty Dumpty si redactor-sef si vicepresedinte al Parent’s Magazine Press intre anii 1967–1974.
ROGER DUVOISIN (1900–1980) este originar din Elvetia.
Dar un broscoi intelept?Alvin Tresselt (1916-2000) este autorul a peste 50 de carti pentru copii, care s-au vandut impreuna in peste un milion de exemplare.
Cine are dreptate?Alaturi de micul broscoi, copiii vor descoperi ca, pe drumul spre cunoasterea de sine, pot invata multe din confruntarea – inevitabila, dar in acelasi timp fertila – dintre parerile proprii si ale celorlalti.
Un broscoi nestiutor poate fi fericit singur in adancul unei fantani.
Oare ce se afla dincolo de „capatul lumii“? Calatoria micului broscoi il va purta nu numai spre descoperirea unei lumi mult mai vaste decat putea sa-si imagineze, ci si spre intanirea cu alte fiinte: o vaca, o pasare, animalele padurii – fiecare cu parerea lui despre ce este „lumea“ si unde se termina.
Pietre de jur imprejur, acoperite de muschi, un ochi de apa in mijloc in care poate sa inoate in voie, un petic de cer si gaze care se aventureaza nesabuite in fantana si din care mananca pe saturate — asta e toata lumea, crede broscoiul.
Dar atunci cand, din cine stie ce pricina, fantana seaca si gazele nu mai vin atrase de licarirea apei, Broscoiul nu are incotro si trebuie sa paraseasca fantana care l-a adapostit.
O poveste despre curiozitate si deschidere, curaj si depasirea propriilor limite, dar si despre cum obstacolele pe care viata ni le scoate in cale ne pot face mai buni, mai puternici si mai fericiti.
Micul broscoi traieste de cand se stie in adancul unei fantani si e fericit