Ronchedone este demonstratia absoluta a faptului ca in aceasta zona se ridica primele dealuri morenice pe care se obtin si vinuri rosii de profunzime si putere considerabile.
Asocieri gastronomice: carne rosie, vanat, branzeturi maturate..
Temperatura de servire: 15-17 °C.
Gust: este puternic si incisiv, curat, savuros, cu o aciditate placuta.
Miros: foarte bogat cu note de fructe rosii, afine macerate, cirese in alcool, note balsamice si gem.
Culoare: Rosu rubiniu.
Invechirea are loc in baric timp de 14 luni, urmat de 10 luni in sticla.
Macerati in otel cu contact prelungit.
Aceste soiuri cresc pe un sol calcaros - argilos, limos si nisipos.
Ca dei Frati Ronchedone este un amestec de Marzemino, Sangiovese si 10% Cabernet fac din acesta un vin care nu poate trece neobservat.
Foarte dorit din momentul in care a existat senzatia ca unele zone si niste microclimate erau potrivite pentru obtinerea unui astfel de vin.
Ronchedone este demonstratia absoluta a faptului ca in aceasta zona se ridica primele dealuri morenice pe care se obtin si vinuri rosii de profunzime si putere considerabile