Un jurnal cum putine mai sunt, Caietul Roxanei iti prajeste creierul in timp ce iti frange inima pe ritm de metale grele sau muzica simfonica. *** Vom regasi in Caietul Roxanei pasiune si spirit, muzica clasica si metal extrem, Furtuna lui Beethoven alaturi de Tiamat, versuri si aforisme, salvare si revolta, proteste si solutii, ateism si religii, pe Shakespeare, Cioran, Baudelaire, Dostoievski, Nietzsche si Beckett intr-un amalgam naucitor de informatie si de cugetari punctate de neoromantism si de trairi amoroase, \'servite\' intr-o formula aproape academica, dar intr-un stil cuceritor si cu desavarsit talent literar..
Caci urmeaza Caietul Psihopatului, povestea de care Hyperion Intaiul, din pacate, nu s-a mai bucurat.
Un Luceafarul 2.0 in proza, daca poetul nepereche ar fi continuat povestea, Caietul Roxanei este pe langa jurnalul unei iubiri incandescente, si cronica unei maturizari depline, al implinirii ultime, dovada vie a faptului ca lucrurile care nu te ucid te fac mai straniu.
Un superb exercitiu de sinceritate masochista, in care nimic nu ramane tabu.
Isi deschide larg temnitele sufletului, isi despoaie cugetul de tare, sparge baierele conventionalului, sfasie straiele auto-conservarii si corectitudinii politice (in care suntem toti invesmantati) pentru a-si dezvalui mintea in cele mai intime si mai infernale manifestari ale sale.
Hyperion-ul nostru isi dezvaluie toate ascunzisurile, toate secretele si toate colturile intunecate fara nici un fel de rezerve.
Din contra.
Autorul nu este nici pe departe necredibil, asa cum te-ai astepta de la un jurnal.
Istorii de dragoste am mai citit, dar rareori suntem facuti martori la povesti despre minti.
Fiecare rand, fiecare fraza poarta cu sine lirismul poetului premiat, analiza patrunzatoare a filosofului reputat si stilistica ireprosabila a scriitorului talentat.
Un jurnal cum putine mai sunt, Caietul Roxanei iti prajeste creierul in timp ce iti frange inima pe ritm de metale grele sau muzica simfonica