Cânepa creste aproape peste tot pe această planetă.
Alte beneficii ale ulei din seminţe de cânepă includ efectele sale asupra pielii si a parului, hrănindule pe amandoua la nivel celular.. 65% din conţinutul de proteine este în formă de edestina globulina, astfel încât poate fi utilizat efectiv de către organism în stare brută.
Ambele proteine complete şi uleiurile esenţiale cuprinse în seminţele de cânepă sunt în raporturile ideale pentru nutriţia umană.
Uleiul din seminţe de cânepă conţine 80% acizi grasi esentiali (AGE), acid linoleic (AL, 50-70%), acid alfa-linolenic (ALA, 15-25%) şi Gamma-Linolenic_acid (GLA, 1-6).
Aproximativ 35 % din conţinutul acestora reprezinta uleiul de cânepă.
Seminţele de cânepă sunt alimente sănătoase, deoarece sunt foarte bogate in substante nutritive cum ar fi acizii graşi omega, aminoacizi si minerale.
Semintele de Canepa sunt de natura organica, deoarece nu au nevoie de îngrăşăminte, produse chimice, şi pesticide.
Cânepa creste aproape peste tot pe această planetă