Valpolicella este un pamant dedicat cultivarii vitei de vie din cele mai vechi timpuri: numele sau "val polis celle" inseamna, de fapt, "valea multelor pivnite".
Perfect ca „vin de meditatie”, degustat incet la sfarsitul mesei, pentru a putea percepe si aprecia toate nuantele diferite ale buchetului sau complex si incredibil..
Asocieri gastronomice: mezeluri, vanat, carne prajita, preparate reci si branzeturi mature.
Temperatura de servire: 18-20 ° C.
Gust: plin, rotund, cu corp si structura deosebita, lung, cald, persistent si puternic pe palat.
Miros: intens de fructe rosii coapte (ciocolata morello, prune, coacaz negru), cires negru si gem de zmeura, nucsoara si ciocolata.
Culoare: Rosu intens rubiniu cu nuante de granat.
Acesta este comercializat numai dupa o perioada de imbatranire de cel putin doi ani.
Imbatranirea are loc in butoaie de stejar francez timp de 30 de luni si apoi in sticla.
Dupa care strugurii sunt supusi presarii, mustul, care are o concentratie foarte mare de zahar, fermenteaza lent in rezervoarele de otel la temperaturi controlate, dupa care urmeaz pomparea zilnica, la sfarsit, partile solide ale vinului sunt separate.
Casa Bottega Il Vino Degli Dei Amarone della Valpolicella DOCG este un vin Rosu realizat din strugurii Corvina, Corvinone, Rondinella , recoltati manual in primele 15 zile din octombrie si riguros selectati, sunt lasati sa se usuce pana la sfarsitul lunii februarie in conditii particulare de umiditate si la temperatura controlata si sunt asezati pe rafturi intr-un singur strat.
Astringenta datorata taninilor si aciditatea sunt in echilibru perfect cu continutul de alcool, contribuind la armonia generala si la placerea mare a acestui vin.
Amarone DOCG, cel mai fin Rosu de la Valpolicella si unul dintre cele mai importante vinuri italiene, a cucerit in ultimii ani cele mai rafinate palate din intreaga lume, datorita personalitatii sale unice, farmecului si caracterului sau vechi, dar in acelasi timp modern.
Soiurile autohtone, precum Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella si Molinara sunt folosite pentru a produce vinuri rosii importante, cu o mare originalitate, tipicitate si faima internationala.
Valpolicella este un pamant dedicat cultivarii vitei de vie din cele mai vechi timpuri: numele sau "val polis celle" inseamna, de fapt, "valea multelor pivnite"