Catalogul cartilor naufragiate. - The SpectatorTraducere din limba engleza de Claudia Popa. - The Financial Times 
Iata povestea unei minti fenomenale, care a conceput si a creat un fel de Google steampunk.
Pe langa cele 15000 de carti stranse, dintre care 2000 s-au pastrat pana astazi in fondul Bibliotecii Colombina, din Sevilla, a adunat, totodata, cea mai mare colectie de stampe si de partituri din epoca. 
Adevarata realizare a lui Wilson-Lee este ca face din Fernando un personaj de epopee, istoria acestuia devenind la fel de palpitanta ca a tatalui sau.
Fiul lui Columb si aventura bibliotecii universale 
Edward Wilson-Lee este profesor de literatura moderna timpurie la Sidney Sussex College, University of Cambridge, specializat in istoria cartii, opera lui Shakespeare si Renastere.
Catalogul cartilor naufragiate spune povestea incredibila a fiului nelegitim al lui Cristofor Columb, Fernando, cel care a infiintat, in perioada de inceput a tiparului, o biblioteca universala, unul dintre cele mai ambitioase proiecte renascentiste. 
Dupa ce a calatorit in Lumea Noua alaturi de tatal sau, Fernando a lucrat la un dictionar al limbii latine, a scris o carte de geografie a Spaniei, a participat la crearea cartografiei moderne, a infiintat cea dintai gradina botanica europeana cu specii exotice si a redactat prima biografie a lui Cristofor Columb. 
In cautarea tipariturilor, Fernando Columb a strabatut Europa, a fost primit la curtile regale si s-a intalnit cu mari invatati si artisti, precum Erasmus din Rotterdam, Thomas Morus si Albrecht Durer.
Catalogul cartilor naufragiate