Catuaba (Trichilia catigua) este un arbore de dimensiuni mici, cu flori galbene și portocalii și cu fructe necomestibile.
CONȚINUT: ușoare urme de calciu, magneziu, potasiu, mangan, fier și zinc antioxidanți (alcaloizi - catuabinele A, B și C; flavonoizi, taninuri) fitosteroli uleiuri aromatice rășini grase EFECTE: ajută în creșterea libidoului și tratarea impotenței echilibrează și calmează sistemul nervos, având efect analgezic și antidepresiv are proprietăți vasodilatatoare și vasorelaxante, stimulând microcirculația cerebrală și îmbunătățind memoria luptă contra demenței conferă rezistență fizică prin producerea de ATP (Adenozina Tri-Fosfat), purtătorii de energie ai organismului, crescând astfel fluxul de sânge și transportul de oxigen la celule normalizează funcția prostatei combate insomnia funcționează ca un tonic general asupra organismului DOZA: întreținere = 1/2 linguriță Valori nutriționale/100g: Energie: 946Kj / 230Kcal Grăsimi: 1.43g din care saturate 0.78g Carbohidrați: 17.56g din care zaharuri 1.50g Proteine: 37.69g Fibre: 58.04g Săruri:.
Scoarța de Catuaba se consumă de obicei pentru a face ceai, sub formă de capsule, tinctură, sau sub formă de pulbere.
Catuaba se folosește în diverse alte afecțiuni, printre care anxietatea, oboseala psihică, sau ca antiviral.
Efectele pozitive ale plantei nu se opresc însă aici.
Catuaba a devenit cu timpul o plantă renumită la nivel internațional, mai ales pentru efectele sale asupra creșterii fluxului de sânge ce au ca rezultat o acțiune vaso-relaxantă care îmbunătățește libidoul.
Este nativ Amazonului, descoperit acum sute de ani de tribul brazilian Tupi, pentru calitățile sale energizante și afrodisiace.
Catuaba (Trichilia catigua) este un arbore de dimensiuni mici, cu flori galbene și portocalii și cu fructe necomestibile