Ce e nou in Noua Bucatarie Romaneasca | Adriana Sohodoleanu

Ce e nou in Noua Bucatarie Romaneasca | Adriana Sohodoleanu

Detalii Ce e nou in Noua

carturesti.ro
Vânzător
carturesti.ro
Pret
94 Lei
Categorie (vânzător)
Carte
Marca
Gastroart

Produs actualizat în urmă cu 1 lună
Descriere YEO:

Ce e nou in Noua - Disponibil la carturesti.ro

Pe YEO găsești Ce e nou in Noua de la Gastroart, în categoria Carte.

Indiferent de nevoile tale, Ce e nou in Noua Bucatarie Romaneasca | Adriana Sohodoleanu din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Caracteristici și Avantaje ale produsului Ce e nou in Noua

  • Departament: gaming-carti-birotica
  • Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.

Preț: 94 Lei

Caracteristicile produsului Ce e nou in Noua

  • Brand: Gastroart
  • Categoria: Carte
  • Magazin: carturesti.ro
  • Ultima actualizare: 11-11-2024 01:46:56

Comandă Ce e nou in Noua Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Ce e nou in Noua de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Ce e nou in Noua Bucatarie Romaneasca este lucrarea de doctorat in sociologie aAdrianei Sohodoleanu. Teza analizeaza principalele directii de modernizare a bucatariei autohtone si prezinta concluziile unei cercetari de aproximativ 5 ani in care autoarea a intervievat mai toti chefii care au contribuit la schimbarea la fata a peisajului culinar de la noi si a participat si a analizat mai toate experientele gastronomice locale de interes temei. Cartea beneficiaza si de cateva retete propuse de unii dintre cei mai cunoscuti bucatari de la noi.Noua Bucatarie Romaneasca este forma locala a unui fenomen international ce graviteaza pe orbita Noii Bucatarii Nordice care a accelerat tendinte culinare nationaliste sau doar regionale in mai toata lumea. In Romania termenul de “noua bucatarie” a inceput sa fie folosit mai intai in Bucuresti cu relativa freventa din 2018, dar impactul lui este inca redus. Cele dousprezece restaurante identificate au facut obiectul unei cercetari empirice intinse pe parcursul a patru ani. Lucrarea arata ca restaurantele apar ca proiecte de autor opuse unor practici culinare standardizate in deceniile comuniste si persistente inca in prezent. Initiatorii lor sustin ca si-au asumat responsabilitatea performarii unei bucatarii romanesti alternative, care sa arate bogatia, traditia si potentialul mancarii romanesti. Datele colectate conduc la concluzia ca noile restaurante isi creeaza campul prin performarea localului si respecificarea autenticitatii. Mecanismele angajate sunt discursul identitar si retetarul local. Bucatarii acorda atentie exclusiv ingredientelor si practicilor locale ca expresie a mostenirii culturale tangibile si intangibile, recuperand si promovand pe acelea dintre ele care reprezinta, sugereaza, semnifica locul, terroir-ul, comunitatea. Ei creeaza la nevoie un imaginar pozitiv identitar asociat bucatariei romanesti prin exploatarea ingredientelor si retetelor care au asociate amintiri, povesti, traditii si referinte istorice cu potential de a activa sentimente de mandrie nationala si nostalgie.Restaurantele analizate exploreaza relatia dintre mostenire si mancare, vazand in aceasta datorie si oportunitate si adresand astfel seturi de parametri conflictuali. ”Consider ca Noua Bucatarie Romaneasca este atat o continuitate istorica cat si o ruptura de trecut. Miscarea, desi relativ browniana, isi construieste campul apeland la resurse materiale precum ingrediente locale de sezon, retete micro-locale si resurse simbolice precum traditii, istorii si amintiri prin care patromonializeza conceptul de local. Noua Bucatarie Romaneasca nareaza localul performativ si teatral, propunand o experienta la un pret accesibil unei clase cu surplus de capital economic si cultural. Ea are o contributie pozitiva la dezvoltarea comunitatii gastronomice locale si, desi este influenta, ea nu strapunge (inca) granitele comunitatii foodie. Facand parte din eforturile disparate ce tintesc imbunatatirea serviciilor si a imaginii tarii atat pe plan intern cat si, sau in special, extern, ramane de vazut in ce masura aceste restaurante pot crea o schimbare printre clasa de mijloc vizata. Acest aspect precum si modurile in care percepe consumatorul noua oferta culinara raman ca teme viitoare de cercetare care sa contribuie la aprofundarea cunoasterii Noii Bucatarii Romanesti.”(Adriana Sohodoleanu)***Adriana Sohodoleanu, doctor in sociologie din 2021, este gastronom. Teza sa de doctorat, care a analizat fenomenul Noii Bucatarii Romanesti, o valideaza ca cercetator, iar experienta sa de proprietar de...

Ce e nou in Noua Bucatarie Romaneasca | Adriana Sohodoleanu - 0 | YEO Ce e nou in Noua Bucatarie Romaneasca | Adriana Sohodoleanu - 1 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Gastroart