Descriere YEO:
Pe YEO găsești Cetatea lui Platon - Sorin de la Sorin Bocancea, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Cetatea lui Platon - Sorin Bocancea din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 66.46 Lei
Caracteristicile produsului Cetatea lui Platon - Sorin
- Brand: Sorin Bocancea
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Cetatea lui Platon - Sorin Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Cetatea lui Platon - Sorin de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Prezenta interpretare ideologica sau perspectivista a operei platoniciene porneste de la premisa ca
Platon a fost un om politic ce a dorit reformarea cetatii sale pe calea educatiei. Tema identificata in scrierile platoniciene este impunerea unui nou continut al virtutii pentru edificarea unei noi cetati guvernate de filosoful-rege. Noutatea lucrarii
Cetatea lui
Platon o reprezinta faptul ca interpreteaza toate scrierile platoniciene din perspectiva propusa, fara a urmari acuzarea filosofului, ci intelegerea resorturilor si determinarilor ce au stat la originea constructiei sale teoretice. Coerenta intregului demers interpretativ este decisa de cateva repere metodologice: pentru
Platon, filosofia era o preocupare strans legata de politic; exista in viata filosofului evenimente decisive ce i-au influentat opera, fapt ce poate fi lecturat intr-o anume periodizare; dincolo de aparentul fragmentarism al platonismului, se constata anumite continuitati complementare temei. Rezultatul demersului este prezentarea platonismului ca un program politic, ale carui momente sunt: impunerea continutului gnoseologic al virtutii; resemnificarea dialectica a nemuririi sufletului si inventarea Ideilor pentru crearea unei noi religii a Erosului ca alternativa la conceptiile fizicalistilor si la ateismul si relativismul sofistilor; compunerea unui model al cetatii ca reprezentare a dreptatii; reconstructia dialectica a lumilor sensibilului si inteligibilului; transferarea cetatii drepte intr-o istorie ideala a atenienilor.