Chateau Lanbersac este o proprietate de 22 de hectare situata la sud de platoul calcaros din Asteries, in denumirea Puisseguin Saint-Emilion.
Asocieri gastronomice: ideal cu carne rosie, vanat si mancaruri picante..
Temperatura de servire: 16-18°C.
Un vin exceptional, produs doar in cele mai mari recolte.
Finalul este lung si proaspat.
Taninurile sunt acoperite, iar stejarul perfect integrat.
Gust: vinul are o amplitudine frumoasa, o cursa si o lungime dintre cele mai interesante.
Miros: puternic, complex, unde stejarul si notele de mure si afine se amesteca.
Culoare: rosie cu reflexe dense si profunde de capsuni.
Dupa fermentatia malolactica, vinul este pus in butoaie, acesta va ramane acolo timp de 12 luni inainte de asamblare si apoi de imbuteliere, se folosec 40% butoaie noi si 60% butoaie de vin.
Vinificare: dupa fermentatia alcoolica se efectueaza o macerare post-fermentatie la 30°C pe o perioada de aproximativ 18 zile pentru a extrage cantitatea maxima de arome si o structura buna.
Este un amestec de 100% Merlot.
Cuvee Vieilles Vignes de la Chateau Lanbersac provine dintr-o selectie de parcele de 2 hectare de vita de vie veche de Merlot cu varsta medie de 60 de ani.
In plus, managementul vitei de vie se bazeaza si pe respectul pentru natura solului.
Aceasta diversitate de terroir combinata cu vinificarea parcelelor le permit o serie de caracteristici tipice in timpul cupajului.
Podgoriile proprietatii nu sunt dintr-o bucata, ele sunt raspandite pe trei sectoare geologice ale denumirii: sol argilo-calcaros, sol argilo-siliceos si sol limoso-calcaros.
Detine o casa cu o arhitectura rurala, o locuinta ingusta, cu o dezvoltare traditionala in regiunea Bordeaux.
Chateau Lanbersac este o proprietate de 22 de hectare situata la sud de platoul calcaros din Asteries, in denumirea Puisseguin Saint-Emilion