Chimenul nu este acelasi lucru cu chimionul ( Cuminum cyminum , in engleza cumin).
Chimenul este si o planta de cultura, fiind cultivat in toata Europa, pentru calitatile sale de aromatizat si condiment, cunoscut si folosit din timpuri stravechi in bucatarie, chimenul este considerat si o planta medicinala, fructele sale fiind apreciate ca si adevarate medicamente..
Uleiul din seminte de Chimen este folosit ca ingredient in sapunuri, lotiuni si parfumuri.
Infuzia preparata din seminte de Chimen este folosita pentru calmarea colicilor intestinale.
Chimenul este de asemenea folosit in lichioruri, mancaruri gatite la cuptor, precum si in diverse alte feluri de mancare, apartinand in special bucatariilor din Europa Centrala si Scandinavia.
Fructele de chimen, intregi sau macinate, sunt folosite ca mirodenie in diverse feluri de paine, in special painea de secara.
Fructele au un miros si un gust puternic, asemanator cu ale anasonului, care provin de la uleiurile aromatice continute.
Chimenul, pe de alta parte, este folosit la condimentarea branzeturilor, a carnii, sau la prepararea supelor si cremelor de legume in special in Europa Centrala si Scandinavia.
Chimionul este utilizat pe post de condiment cu preponderenta in Africa de Nord, Orientul Mijlociu, vestul Chinei, India, Cuba si nordul Mexicului.
Semintele de chimion sunt mai iuti, mai deschise la culoare si mai mari decat fructele chimenului.
De la Chimen se folosesc in general fructele sau radacina, iar de la chimion se folosesc atat semintele cat si fructele.
Puteti adauga acest condiment la mancaruri si il puteti combina cu alte condimente ca usturoiul, chilli, boia, paprika pentru a obtine un mix delicios pentru preparatele tale.
Cum se administreaza Timp de trei luni consumati cate o lingurita de pulbere de chimion pe zi, amestecat intr-un paharel de iaurt simplu.
Semintele de chimion sunt mai iuti si mai deschise la culoare.
Nu confundati chimionul cu chimenul.
Chimenul, caci despre el vorbim, poate stimula pierderea in greutate rapida, daca este consumat cu atentie, atat in mancare, cat si in bauturi.
Identificarea lor este incorecta si foarte multi fac aceasta confuzie in diverse publicatii, in special pe internet.
Chimenul nu este acelasi lucru cu chimionul ( Cuminum cyminum , in engleza cumin)