Chitosanul este o polizaharida obtinuta din chitina, o substanta extrasa din carapacea (exoscheletul) crustaceelor, precum crabii si crevetii, prin tratarea acesteia cu hidroxid de sodiu.
Printre proprietatile benefice ale acestui produs naturist se numara: – calmant gastric, recomandat in cazul unor afectiuni precum boala de reflux gastroesofagian, ulcer si gastrita; – reduce rezistenta organismului la insulina, fiind util in tratarea diabetului de tip II; – diminueaza nivelul colesterolului „rau” din sange si pe cel al trigliceridelor; – mentine sanatatea florei microbiene din intestine, prevenind sau ameliorand, dupa caz, sindromul colonului iritabil, colitele; – contribuie la reducerea greutatii corporale printr-o detoxifiere eficienta a organismului (favorizeaza tranzitul intestinal, detoxifica limfa etc.) si prin reducerea absorbtiei grasimilor; – favorizeaza asimilarea calciului si a altor minerale; – are efect antibacterian, alcalinizant, hipotensiv; – imbunatateste functia renala; – contribuie la protejarea si detoxifierea hepatica; - scade nivelul seric al glucozei din sange; – grabeste vindecarea ranilor; – determina eliminarea toxinelor foarte periculoase din organism, precum metalele grele (mercur, plumb, nichel, aluminiu, cadmiu etc.); – imbunatateste calitatea somnului; – amelioreaza durerile articulare; – imbunatateste rezistenta fizica a organismului..
De asemenea, este si o fibra alimentara care imbina beneficiile colagenului cu cele ale fibrelor vegetale.
Chitosanul este o polizaharida obtinuta din chitina, o substanta extrasa din carapacea (exoscheletul) crustaceelor, precum crabii si crevetii, prin tratarea acesteia cu hidroxid de sodiu