Conține:Un amestec omogen în proporții variabile din următoarele părți de plante: fructe de măceș, cimbrișor, flori de tei, flori de șoc, coadă șoricelului, frunze de ștevie dulce, recunoscute atât din utilizarea lor tradițională cât și din literatură de specialitate pentru acțiunea lor benefică în stări de răceală și stări gripale cât și pentru acțiunea lor antiinflamatoare, antivirala și antiinfecțioasă.
După gust, se poate adaugă o linguriță de miere..
Ceaiul are gust dulceag datorită frunzelor de ștevie dulce numită și “iarbă de miere” (Ștevia rebaudiana), care conțin substanțe dulci permise diabeticilor și supraponderalilor deoarece sunt practic lipsite de aport caloric.
După infuzare se scot plicurile și se poate adaugă o linguriță de suc proaspăt de lămâie.
Mod de administrare:Intern: se beau până la 3-4 cești cu ceai pe zi.
Vasul se acoperă și se lasă în repaus 10 – 15 minute.
Peste 1-2 plicuri se toarnă 200-250 ml apă clocotită.
La dozele zilnice recomandate nu se cunosc acțiuni adverse excepție putând face unele persoane alergice la anumite plante din compoziție.
Mod de preparare:Uz intern – infuzie.
Utilizări tradiționale:Pentru prevenirea și ameliorarea stărilor de gripă și răceală.
Conține:Un amestec omogen în proporții variabile din următoarele părți de plante: fructe de măceș, cimbrișor, flori de tei, flori de șoc, coadă șoricelului, frunze de ștevie dulce, recunoscute atât din utilizarea lor tradițională cât și din literatură de specialitate pentru acțiunea lor benefică în stări de răceală și stări gripale cât și pentru acțiunea lor antiinflamatoare, antivirala și antiinfecțioasă