La inceputul secolului trecut, C.
G.
Nu in ultimul rand, este un poet consacrat, poezia fiind cantecul care i-a strabatut viata..
La Editura Trei a publicat lucrarea Introducere in analiza jungiana si e prezenta in volumul colectiv Povestiri de psihoterapie romaneasca.
Este un recunoscut autor a numeroase lucrari si studii de referinta in domeniul psihologiei personalitatii si psihanalizei jungiene.
A fondat scoala jungiana de terapie din Romania, care are astazi un numar considerabil de psihoterapeuti acreditati.
In aceasta incursiune in misterul vietii interioare, Jung a reusit sa descopere fata luminoasa si creatoare a omului, destinul fiecaruia dintre noi.
Mihaela Minulescu este profesor universitar la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din Bucuresti, doctor in psihologia personalitatii si psihoterapeut analist formator.
De atunci stim ce ne bantuie in diferite chipuri, adesea in pofida eforturilor de a tine situatia sub control.
Putini stiu, dar termenul complex a fost preluat de Freud de la Jung, fiind inclus apoi in sintagme devenite intre timp celebre, cum ar fi „complexul Oedip“.
Sunt complexele atat de distructive pe cat am invatat sa ne temem de ele? Sau poate, inversand polaritatea, devin mai degraba utile? Putem sa evoluam luminand ceea ce este ascuns in complexe? Adesea ideile care au schimbat fata lumii au pornit din acel profund mister necunoscut din noi insine.
Jung inventa termenul de complex.
La inceputul secolului trecut, C.
G