CONDIMENT bogat in uleiuri esentiale, cu aroma dulce, parfumata si puternica, considerat a fi printre cele mai scumpe (imediat dupa vanilie si sofran). in realitate, din cauza gustului sau usor afumat este doar mai nepotrivit pentru mancarurile dulci sau fierbinti decat cel verde, dand in schimb gust deosebit tocanelor consistente, marinadelor „tandori”, muraturilor sau pateurilor..
Cei nefamiliarizati cu acest CONDIMENT il considera in mod eronat ca un substituent inferior pentru cardamonul verde.
Este un ingredient important in amestecul de condimente garam masala, in medicina chineza este folosit pentru tulburari stomacale si malarie, iar in Vietnam pastaile sale sunt adesea folosite ca ingredient in bulionul pentru supa de taietei numita pho.
Cardamonul negru/maro provine de la oricare dintre speciile Amomum subulatum/cardamon de Nepal si Amomum costatum, pastaile sale avand o aroma puternica de camfor, cu o tenta de fum datorata procedeului de uscare.
Tara de provenienta a ingredientelor: Sri Lanka.
Tara de provenienta: Polonia. *ingredient certificat ecologic.
Arabii il utilizarea si pentru aromatizarea cafelei iar rusii il folosesc la obtinerea unui lichior mai special. Ingredente: cardamom*.
Se combina foarte bine cu scortisoara, cuisoarele, coriandrul si ghimbirul, fiind utilizat preponderent in bucataria indiana si ocazional in cea arabeasca, in diverse sortimente de deserturi si bauturi.
CONDIMENT bogat in uleiuri esentiale, cu aroma dulce, parfumata si puternica, considerat a fi printre cele mai scumpe (imediat dupa vanilie si sofran)