Maghiranul este o planta aromatica si medicinala inrudita cu oregano, facand parte din aceeasi familie.
A se pastra intr-un loc uscat si racoros..
Ingrediente: MAGHIRAN uscat si macinat, provenit din culturi 100% ecologice. ulei de MAGHIRAN - este cel mai aromat si mai parfumat dintre uleiurile terapeutice pudra de MAGHIRAN - se obtine prin macinarea si uscarea plantei cataplasma - se poate utiliza pentru a trata entorse, dureri articulare si reumatism.
Se consuma 25-30 de picaturi inainte de masa.
Dupa ce se agita bine, preparatul se lasa la macerat pentru 2 saptamani. tinctura - se obtine prin amestecarea a 50g de MAGHIRAN uscat cu 200ml de alcool alimentar.
MAGHIRAN - mod de utilizare: infuzie - se obtine prin amestecarea partilor uscate de MAGHIRAN cu apa clocotita, 1 lingura la 250ml de apa.
Proprietatile maghiranului: sedativ stomahic antiinflamator antiseptic antispastic carminativ Printre beneficiile frunzelor de MAGHIRAN asupra sanatatii se numara eliminarea secretiilor bronhice vitaminizarea organismului calmarea afectiunilor gastro-intestinale calmant al sistemului nervos mentinerea bunei functionari a sistemului circulator antiinflamator Compozitia frunzelor de maghiran: Frunzele tinere si florile de MAGHIRAN sunt bogate in uleiuri volatile (terpinen, pinen, carvacrol), acizi grasi, triterpene, substante flavonoide, vitamina A, C, fire, calciu si fenilpropanoide (substante chimice cu efect antiinflamator).
Tot frunzele de MAGHIRAN sunt folosite si ca remedii naturale cu efecte benefice in tratarea afectiunilor musculare, circulatorii, digestive, neuronale.
Frunzele de magiran sunt folosite pentru asezonarea muraturilor, mezelurilor si a diverselor preparate culinare in industria alimentara.
Mai este cunoscut si sub numele de sovarf, mighiran, margeran si maghereta si este originar din zona Marii Mediterane.
Maghiranul este o planta aromatica si medicinala inrudita cu oregano, facand parte din aceeasi familie