Ciupercile sunt catalogate ca fiind unele dintre cele mai sanatoase alimente Calitaţile nutritive organoleptice si medicinale fac din ciuperci un supraaliment ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul nimanui fie el vegetarian supraponderal diabetic sau cu afecţiuni cardiovasculare Ciupercile sunt bogate in proteine vegetale saruri minerale etc Asa cum este normal nici trufele nu se lasa mai prejos ele conţin proteine lipide saruri minerale calciu fier zinc potasiu sodiu clor fosfor magneziu si seleniu Sunt bogate si in vitamine A B B BB D C K E dar mai conţin si chitina acid linolenic fibre si carbohidraţi uleiuri eterice.
Ciupercile sunt catalogate ca fiind unele dintre cele mai sanatoase alimente Calitaţile nutritive organoleptice si medicinale fac din ciuperci un supraaliment ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul nimanui fie el vegetarian supraponderal diabetic sau cu afecţiuni cardiovasculare Ciupercile sunt bogate in proteine vegetale saruri minerale etc Asa cum este normal nici trufele nu se lasa mai prejos ele conţin proteine lipide saruri minerale calciu fier zinc potasiu sodiu clor fosfor magneziu si seleniu Sunt bogate si in vitamine A B B BB D C K E dar mai conţin si chitina acid linolenic fibre si carbohidraţi uleiuri eterice