Ce găsiţi în acest prospect:1.
Puteţi avea sau nu simptome de magneziu scăzut. Informaţi-vă imediat medicul, înainte de a lua acest medicament, dacă observaţi unul dintre următoarele simptome, care poate fi un semn al unei alte boli mult mai serioase: - o pierdere involuntară de greutate (care nu are legătură cu o dietă sau un program de exerciţii fizice)- vărsături, mai ales repetate- vărsături cu sânge; acestea pot să apară ca elemente negre în vomă- prezenţa sângelui în scaun; care poate fi negru sau murdar în aparenţă- dificultăţi de deglutiţie sau durere la inghiţire- aspect general de paliditate şi senzaţie de slăbiciune (anemie)- durere în piept- durere de stomac- diaree severă sau/şi persistentă, pentru că acest medicament a fost asociat cu o uşoară agr.
Dacă apar nivele scăzute de magneziu în sânge, aceasta se poate întâmpla de obicei după un an de tratament.
Nivel scăzut de magneziu poate apărea la persoane care iau medicamente din categoria inhibitori de pompă de protoni pentru o perioadă de cel puţin 3 luni.
Această problemă poate fi serioasă.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru riscul de fracturi osoase dacă luaţi Controloc. - Dacă aveţi nivele scăzute de magneziu în sânge.
Ca în cazul tuturor agenţilor de reducere a acidităţii, pantoprazolul poate duce la o absorbţie redusă de vitamina B12. - Dacă luaţi în acelaşi timp cu pantoprazol un medicament care conţine atazanavir (pentru tratarea infecţiei cu HIV), cereţi sfatul medicului. - Persoanele care utilizează doze zilnice multiple de medicamente din categoria inhibitori de pompă de protoni, pentru o lungă perioadă de timp (un an sau mai mult), pot avea un risc crescut de fracturi de șold, încheietura mâinii sau coloană vertebrală. În cazul creşterii nivelului de enzime hepatice, tratamentul trebuie întrerupt. - Dacă aveţi rezerve reduse de vitamina B12 în corp sau prezentaţi factori de risc din cauza nivelului redus de vitamina B12 şi primiţi tratament de lungă durată cu pantoprazol.
Acesta vă va verifica nivelul enzimelor hepatice mai frecvent, în special dacă luaţi CONTROLOC în cadrul unui tratament de lungă durată.
Vă rugăm să informaţi medicul dacă aţi avut vreodată probleme hepatice în trecut.
Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ControlocNu luaţi Controloc- Dacă sunteţi alergic la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). - Dacă sunteţi alergic la medicamente ce conţin alţi inhibitori de pompă de protoni.
Atenţionări şi precauţiiAdresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte de a lua Controloc- Dacă aveţi afecţiuni hepatice severe.
Scopul este de a suprima bacteria şi de a reduce probabilitatea reapariţiei acestor ulcere. • Ulcere gastrice şi duodenale.• Sindromul Zollinger-Ellison şi alte stări care produc prea mult acid în stomac.2.
Inflamarea esofagului (acel tub care conectează gâtul dumneavoastră de stomac), însoţită de regurgitarea acidului stomacal. CONTROLOC este utilizat pentru a trata adulţii pentru• Infecţia cu bacteria numită Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcere duodenale şi stomacale în combinaţie cu două antibiotice (Terapie de eradicare).
CONTROLOC este un „inhibitor selectiv de pompă de protoni”, un medicament care reduce cantitatea de acid produsă de stomac. Acesta este utilizat pentru tratarea afecţiunilor stomacului şi intestinului asociate cu aciditatea.
CONTROLOC este utilizat pentru a trata adulţii şi adolescenţii cu vârsta de minim 12 ani pentru:• Esofagită de reflux.
Ce este CONTROLOC şi pentru ce se utilizeazăCONTROLOC conţine substanţa activă pantoprazol (sub formă de sesquihidrat de sodiu).
Conţinutul ambalajului şi alte informaţii1.
Cum se păstrează Controloc6.
Reacţii adverse posibile5.
Cum să luaţi Controloc4.
Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Controloc3.
Ce este CONTROLOC şi pentru ce se utilizează2.
Ce găsiţi în acest prospect:1