Corpul isi aminteste, vol. - 
Babette Rothschil.
Imbunatatirea abilitatilor clientilor, astfel incat acestia sa poata evalua si exprima cu acuratete modul in care o terapie le afecteaza corpul, mintea si viata, va favoriza cresterea sigurantei si a eficientei oricaror etape sau metode de tratare a traumei. […] Este important sa ne amintim ca cel mai bun expert in ceea ce ajuta sau raneste o persoana este insasi acea persoana.
Am ales cu grija ce sa includ si ce nu.
Vor fi citate studii de cercetare pe tot parcursul volumului.
Acestea si alte aspecte suplimentare vor sta la baza acestui volum.
Apoi terapia poate continua in echipa catre vindecarea individualizata a traumei.
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care terapeutii il pot face pentru clientii lor este sa ii invete si sa le permita sa evalueze ce este util si ce nu.
Doar clientul este cel care stie si va poate spune ce-l ajuta si ce ii face rau.
Intelegerea sporita va va oferi o pozitie solida de la care puteti interveni conform nevoilor specifice ale clientului.[...]Niciun studiu sau grup de studii nu va pot garanta ce functioneaza pentru clientul dumneavoastra.
De asemenea, cu cat deveniti mai increzatori in cunostintele teoretice si in principiile dumneavoastra si cu cat acestea devin mai diversificate, cu atat mai putin dependenti veti fi de tehnicile dezvoltate de altii.
Aceasta baza solida va va ajuta tot mai mult sa beneficiati in urma oricarei tehnici pentru care optati si o va face mai sigura pentru a fi aplicata.
Cartea abordeaza teme precum: stabilizarea pacientului in prima faza a tratamentului, stabilirea obiectivului terapiei, descoperirea resurselor, solutionarea amintirilor traumatice in siguranta, apasarea pedalei de frana , problema burnout-ului si a traumatizarii indirecte a terapeutului, oboseala cauzata de empatia excesiva etc.
Fundamentul stabil, constituit dintr-o mare varietate de teorii si principii, face posibil ca fiecare terapie sa fie nuantata si adaptata in mod individual nevoilor unui anumit client.
Autoarea explica pas cu pas interventia in trauma, ilustrandu-si abordarea cu multe exemple clinice concrete, oferind foarte multe instrumente usor de aplicat in cabinet si multe ponturi utile care sa faca munca terapeutului si a clientului mai eficienta si mai structurata.
Aceasta pentru ca autoarea, Babette Rothschild, s-a straduit sa construiasca intai o fundatie stabila pe care orice terapeut sa isi poata sustine practica in siguranta, eficient si cu onestitate.
Cu toate acestea, cele doua volume ale autoarei reprezinta un adevarat ABC al terapeutului, indiferent de metodele de tratament in care este specializat: EMDR, experimentare somatica, TCC centrat pe trauma etc. 2, Revolutionarea tratamentului traumei vine in completarea primului volum al autoarei, publicat si el la editura Herald, 
Psihofiziologia si tratamentul traumei, fara a fi insa necesar sa fie citite impreuna sau intr-o anumita ordine.
Corpul isi aminteste, vol