Premiată scriitoare și consultant științific, Helen Thompson dezleagă cele mai mari mistere ale creierului uman examinând nouă cazuri extraordinare.
Vă invităm ca, împreună, să descoperim cât de sus ne poate duce.
Versant înseamnă nonfiction revelator și incitant.
Pentru Versant am ales cu pasiune, responsabilitate și discernământ acele cărți care ne inspiră și ne dezvăluie universuri nebănuite.
Misiunea VERSANT Noi credem că, dacă urci pe raftul cărților citite, ai o perspectivă din ce în ce mai largă asupra lumii în care trăim.
Scrie, de asemenea, pentru The Guardian, The Washington Post, The Daily Mail și Nature.
A fost nominalizată pe lista scurtă a Best Science Journalist în cadrul British Journalism Awards și a câștigat numeroase alte premii, printre care un media fellowship atât la Harvard, cât și la MIT, precum și Best Newcomer în 2010, premiul ABSW Science Writers Awards în Marea Britanie și Irlanda.
Robert Sapolsky, autorul cărții Behave: The Biology of Humans at Our Best and Worst Despre autor Helen Thomson este scriitoare și consultant științific la New Scientific.
Scrisă cu rigoare științifică, dar într-un stil accesibil oricui, De neconceput este o carte irezistibilă.
Ed Yong, autorul cărții I Contain Multitudes Helen Thomson ne ghidează prin lumea fascinantă a celor mai stranii creiere din lume arătându-ne în același timp ce ne învață aceste istorii despre noi înșine.
De neconceput vă va extinde limitele cunoașterii și vă va încălzi inima.
Cu un stil narativ seducător, Thomson dansează impecabil printre conversațiile cu nouă oameni extraordinari și explicațiile despre modul în care creierele lor funcționează.
Library Journal O carte remarcabilă și un minunat itinerariu printre misterele creierului uman.
Autoarea îl citează pe Oliver Sacks ca sursă de inspirație și într-adevăr această carte va fi pe placul fanilor acestuia.
Helen Thomson Cine trebuie să citească această carte? Oricine este interesat de tărâmul fascinant și surprinzător al minții umaneStudenții și practicienii de psihologie și psihoterapie Recenzii: Thomson deține un dar extraordinar de a face ca lucrurile complexe și ciudate să fie inteligibile.
Sacks, bineînțeles, făcuse ceva similar în câteva rânduri, cel mai notabil în cartea sa din 1985, The Man Who Mistook His Wife for a Hat.
Toți fuseseră testați, scanați și analizați de nenumărați doctori și cercetători, dar foarte rar sau niciodată nu au divulgat public informații despre viețile lor.
Am călătorit prin lume pentru a întâlni oameni cu cele mai bizare creiere.
Ce învățăm de la aceste fascinante creiere?Creierele noastre sunt extraordinare – și mult mai bizare – decât credem.
De la producătorul tv care nu uită nimic la profesoara ale cărei amintiri nu i se par a fi ale ei, de la femeie care se pierde chiar în propria casă la condamnatul a cării personalitate s-a schimbat peste noapte, de la bărbatul care se transformă în tigru și femeia care trăiește într-o halucinație permanentă la tânărul ziarist care vede culori care nu există în viața reală.
Premiată scriitoare și consultant științific, Helen Thompson dezleagă cele mai mari mistere ale creierului uman examinând nouă cazuri extraordinare