Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza aartei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Veche Publishing in anul 2007: Istoria ca arena a disputei arhetipale.
Debuteaza editorial in 2007, cu Istoria ca arena a disputei arhetipale..
In periodicele de cultura sispecialitate semneaza cateva mii de pagini Despre arta in cronici, seuri, centrate pe actualitatea artelor vizuale si pe viata de atelier.
Coriolan Babeti, licentiat in istoria artei, s-a dedicat criticii dearta si activitatii curatoriale.
Nenorocirile care inchipuie cosmarulsecolului XX intuneca omenirea odata cu amurgul domniei Tatucului(Stalin, Hitler, Ceausescu...), iar conflictul Occidentului cu Islamul ecel dintre religia Marii Mame, ce guverneaza democratiile liberale, siultima reduta a religiei Marelui Tata, care isi trimite fiii sa-iterorizeze pe infideli, sinucigandu-se in numele lui.
Valorile democratiei, ne spune Coriolan Babeti in enciclopedica sa opera, sunt cele ale femininului; tiranii, insa, sunt tartori fara sani.
El descopera aceeasi constanta arhetipala inmiscarile istorice aproape geologic de largi; intr-o miriada de detalii, indelung studiate si grijuliu interpretate, din imaginarulsocietatilor, din natura actiunilor omenesti, a ideilor, a imaginaruluireligios, artistic si filozofic.
Nu tatal tau sau mama ei, ciparintii tuturor, figurile lor arhetipale adanc inscrise in si printrefiecare dintre noi.
In cele trei volume ale opului sau Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene, autorul rescrie istoria tiraniilor si a democratiilor ca pe o continualupta intre figura tatalui si cea a mamei.
Parte dintr-un proiect de antropologie culturala si de analiza aartei moderne si postmoderne, cele trei volume ale lucrarii de fata, Democratia - o religie a Marii Mame sau Despre triumful Ereziei Europene, dezvolta, la randul lor, frugalele prolegomene dintr-un op precedent, aparut la Curtea Veche Publishing in anul 2007: Istoria ca arena a disputei arhetipale