\'Volumul Dependenta si dezvoltare.
Prin urmare, ea poate fi vazuta ca un pas in necesara incercare de a imagina iesirea din cercurile vicioase in care ne aflam, pe o cale mult mai democratica, mai egalitara si mai opusa degradarii masive a mediului decat a fost experienta noastra de pana acum.&\'.
In cheie ideologica, acest volum poate fi citit intr‑o anumita masura ca o critica social‑democrata a variantelor de capitalism incercate in Romania in ultimii o suta cincizeci de ani.
Argumentele expuse aici sunt ancorate in traditia economiei politice (neo)polanyiene, structura teoretica ce este in mod evident critica fata de tensiunile existente intre democratie, capitalism si imperativele dezvoltarii.
Desi inclinatia mea ca politolog format in SUA este mai degraba weberiana, in sensul incercarii neutralitatii analitice, de la profesorii mei cei mai buni am invatat ca pretentia de neutralitate este lipsita de onestitate.
economia politica a capitalismului romanesc nu este efectiv neutru din punct de vedere normativ. \'Volumul Dependenta si dezvoltare