WITTGENSTEIN. - Manuel Cruz, profesor universitar de filosofie.
Cititorul va descoperi o fiinta umana profund absorbita de chestiuni etice fundamentale, chiar si cand se ocupa de logica, dar si de probleme de estetica - elemente ce i-au calauzit activitatea filosofica.
Aceasta carte prezinta intr-o maniera simpla aspectele cele mai importante ale gandirii sale, incercand sa ofere in acelasi timp un portret al personalitatii sale complexe, urmand convingerea autorului ca filosofia si viata nu merg fiecare pe drumuri separate, ci una e reflexul celeilalte, si invers.
Onestitatea activitatii sale filosofice a fost atat de mare incat nu a ezitat sa rastoarne ideea principala din prima etapa, pe care multi o sustineau inca si pe care el insusi o considerase punctul final al filosofiei sale.
Constiinta limitei Ludwig Wittgenstein a revolutionat istoria filosofiei in doua randuri, astfel incat se disting doua etape clare ale gandirii sale, cea corespunzatoare teoriei pictoriale a limbajului si cea care se bazeaza pe maxima „semnificatia unui cuvant este folosirea lui in limbaj“.
WITTGENSTEIN