Dehidratorul Universal 12 tavi, 800W, 
INOX , Micul Fermier GF-2193 este conceput exclusiv pentru uscarea produselor alimentare si a plantelor.
Pastrama isi micsoreaza volumul de 1/3 din marimea initiala. 
Cateva exemple cu duratele de deshidratare:Plante erbacee: Timpul de uscare 5-8h
Temperatura de uscare 45-65˚CProduse sub forma de faina: Timpul de uscare 3-4h
Temperatura de uscare 40-45 ˚CGustari pentru copii: Timpul de uscare 5-8h
Temperatura de uscare 45-50 ˚CLegume: Timpul de uscare 6-8h
Temperatura de uscare 60-70 ˚CFructe intregi si feliate: Timpul de uscare 8-10
Temperatura de uscare 60-75 ˚CCarne, peste: Timpul de uscare 8-12h
Temperatura de uscare 55-70 ˚C<.
Dupa dehidratare, produsele alimentare isi miscoreaza volumul de 1/2 pana la 1/4 din dimensiunea initiala asa ca feliile nu ar trebui sa fie prea mici inainte de procesare.
Pastrati alimentele in pungi de depozitare cu inchidere ermetica sau in pungi vidate.7.
Temperatura ideala de depozitare este de 16˚C sau mai joasa.6.
Daca se depoziteaza in spatii reci, intunecoase si uscate, produsele pot rezista perioade mai mari de timp.
Alimentele trebuie impachetate numai dupa ce s-au racit.
Pentru a obtine produse de calitate superioara, pastrarea in bune conditii este esentiala.
Etichetati produsele cu data, tipul, cantitatea pentru a va imbunatati metodele pe parcurs pentru a obtine cele mai bune rezultate.5.
Daca produsele sunt inca umede trebuie sa mariti timpul de dehidratare.4.
Inainte de scoaterea produselor dehidratate veirifcati stadiul de dehidratare, taiati bucatele pentru a vedea gradul de umiditate.
Daca timpul de dehidratare este de 6 ore atunci verificati o data la 2 ore stadiul dehidratarii.3.
Asezati produsele pe Tavi fara a le suprapune.2.
Capacitatea de a regla usor temperatura si ventilatorul ofera conditiile de temperatura necesare pentru uscarea diferitelor produse. 
Sfaturi:1.
Dehidratorul Universal 12 tavi, 800W, 
INOX , Micul Fermier GF-2193 este conceput exclusiv pentru uscarea produselor alimentare si a plantelor