1. În cazul utilizării cronice pacientul poate dezvolta toleranță la medicament şi necesită progresiv doze mai mari pentru a menţine controlul durerii..
Dihidrocodeina trebuie administrată cu prudență la pacienții cu antecedente de abuz de opioide, afecțiuni ale căilor biliare, hipertrofie de prostată, pancreatită, constipație, afecțiuni obstructive la nivelul colonului.
Opioidele trebuie evitate la pacienții cu presiune intracraniană crescută și la cei cu traumatisme craniene. - Ileus paralitic,- Alcoolism cronic.
DHC CONTINUS 90 mg si 120 mg nu trebuie administrat copiilor și adolescenților cu vârsta sub 12 ani.4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizareDozele vor fi reduse la vârstnici, la copii cu vârsta sub 12 ani, în hipotiroidism, afecțiuni hepatice cronice, insuficienţă hepatică și insuficiență renală, tratament cu medicamente care deprimă sistemul nervos central (vezi pct 4.5).
De asemenea se va administra cu precauție la persoane cu astm bronşic. 6.1).- Deprimare respiratorie,- Insuficienţă respiratorie,- Afecţiuni obstructive ale căilor aeriene,- Dihidrocodeina poate provoca eliberare de histamină și de aceea nu se va administra în cazuri de criză astmatiformă. 4.3 Contraindicaţii- Hipersensibilitate la dihidrocodeină sau la oricare dintre excipienți (vezi pct.
Dacă este necesară terapia de mai lungă durată a durerii, trebuie făcute verificări la intervale regulate scurte (dacă este posibil prin întreruperea administrării), pentru a stabili dacă, şi în ce măsură tratamentul mai este clinic necesar.
DHC CONTINUS nu trebuie niciodată utilizat mai mult decât este absolut necesar.
Perioada de timp între 2 administrări individuale nu trebuie să fie mai mică de 8 ore.
DHC CONTINUS va fi administrat la intervale regulate.
Natura şi durata tratamentuluiComprimatele cu eliberare prelungită DHC CONTINUS trebuie înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de lichid, şi nu trebuie mestecate, zdrobite sau sparte.
Până în prezent nu există experienţă clinică suficientă privind doze mai mari.
Doza maximă recomandată este de 240 mg/zi.
Ca regulă generală, trebuie administrată o doză suficient de mare dar în acelaşi timp trebuie vizată doza minimă cu efect analgezic pentru fiecare caz în parte.
Modificări ale acestora pot fi justificate în cazul durerilor severe.
Notă:Dozele recomandate sunt orientative.
Administrarea se face cu o cantitate suficientă de lichid. • Insuficiența hepatică și renală, dializa, hipotiroidismDoza trebuie redusă (ajustată) pentru pacienții cu hipotiroidism și pentru cei cu insuficiența hepatică și/sau renală.
Administrarea se face cu o cantitate suficientă de lichid. • VârstniciDoza trebuie ajustată (în concentrație și interval) pentru pacienții vârstnici. • CopiiNu există suficiente date privind utilizarea DHC CONTINUS 60 mg la copii.
DHC CONTINUS 90 mg și DHC CONTINUS 120 mg nu sunt recomandate pentru administrarea la copii și adolescenți cu vârsta mai mică de 12 ani.
DATE CLINICE4.1 Indicaţii terapeuticePentru tratamentul durerii de intensitate medie sau mare în afecțiuni cronice.4.2 Doze şi mod de administrareDoza trebuie ajustată în funcție de intensitatea durerii și sensibilității fiecărui pacient.• Adulți și adolescenți peste 12 aniUn comprimat cu eliberare prelungită DHC CONTINUS de două ori pe zi, administrarea fiind recomandată dimineața și seara.
FORMA FARMACEUTICĂComprimat cu eliberare prelungită 
DHC CONTINUS 60 mg comprimate cu eliberare prelungităComprimate de culoare albă sau aproape albă, in formă de capsulă, biconvexe, marcate cu ″DHC60″ pe o parte.4.
COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂDHC CONTINUS 60 mg comprimate cu eliberare prelungităFiecare comprimat cu eliberare prelungită conține tartrat de dihidrocodeină 60 mg echivalent la dihidrocodeină bază 40 mg. 
Excipient: lactoză anhidră 58,4 mg.3.
DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUIDHC CONTINUS 60 mg comprimate cu eliberare prelungită2. 1