Diagnosticarea organizatiei este o carte ce se inscrie in preocuparile autorilor de amplificare a profesionalismului managerilor si managementului, ca modalitate majora de ameliorare a performantelor manageriale si economice ale oricarui tip de entitate socio economica din Romania.
In economia unei metode manageriale, metodologia de promovare si utilizare ocupa un loc important, uneori decisiv, in asigurarea eficacitatii acesteia..
Secventele metodologice prezentate sunt consecinta experientei didactice universitare a autorilor, precum si a celei stiintifice, dobandite prin promovarea metodei in mediul de afaceri din Romania, la nivelul unor companii care si-au propus restructurarea ori reengineeringul managerial.
Capitolul trei este dedicat prezentarii metodologiei specifice de realizare a unui studiu de diagnosticare.
Daca in primul dintre acestea sunt evidentiate locul si rolul diagnosticarii in instrumentarul managerial si, implicit, in componenta metodologica a managementului oricarui tip de organizatie, in urmatorul capitol, Diagnosticarea este prezentata teoretic, accentul fiind pus pe tipologia, caracteristicile si obiectivele diagnosticarii.
Lucrarea oferita cititorilor trateaza Diagnosticarea atat din punct de vedere teoretico-metodologic, cat si pragmatic, in patru capitole strans legate intre ele.
Premisa de la care am plecat in elaborarea acestei lucrari are in vedere rolul si locul diagnosticarii in economia instrumentarului managerial si, in general, in managementul organizatiei: orice schimbare organizationala si/sau manageriala, orice modernizare, perfectionare ori rationalizare trebuie sa se bazeze pe o diagnosticare a domeniului in care se preconizeaza a se produce asemenea prefaceri.
Diagnosticarea organizatiei este o carte ce se inscrie in preocuparile autorilor de amplificare a profesionalismului managerilor si managementului, ca modalitate majora de ameliorare a performantelor manageriale si economice ale oricarui tip de entitate socio economica din Romania