„De ce inlaturarea monarhiei in Romania nu a urmat scenariul utilizat in operatiunile similare din Iugoslavia, Bulgaria si Albania.
Despre toate aceste intrebari, probleme, evenimente puteti afla incitante amanunte citind lucrarea Doua saptamani dramatice din istoria Romaniei.“ - 17-30 decembrie 1947, semnata de Eleodor Focseneanu, Adevarul„Cartea se constituie intr-o lectie de istorie contemporana, de negasit in vreun manual, dar si intr-una de democratie: eminentul jurist care este autorul ei priveste actiunile si actele PCR, dirijate de Kremlin in acele zile, din punctul de vedere al Constitutiei Romaniei (cea in vigoare la acea data din 29 martie 1923), adica din punctul de vedere al Statului de Drept.“ - Nicolae Prelipceanu, Romania Libera.
Adunarea parlamentara ordinara si-a arogat la 30 decembrie 1947 dreptul de a modifica Constitutia tarii, violand nu numai vechile reguli constitutionale, ci si actele cu caracter constitutional adoptate de ea insasi.
Adunarea Deputatilor de la Bucuresti a luat act de abdicarea Regelui, a votat proclamarea Republicii Populare Romane si a ales noul Prezidium al Republicii Populare in 45 de minute.
Carentele Actului de abdicare a Regelui Mihai I si ale Proclamatiei guvernului Groza din 30 decembrie 1947. „De ce inlaturarea monarhiei in Romania nu a urmat scenariul utilizat in operatiunile similare din Iugoslavia, Bulgaria si Albania