Descriere YEO:
Pe YEO găsești Dreptul procesual si dreptul substantial de la Autor Anonim, în categoria Drept.
Indiferent de nevoile tale, Dreptul procesual si dreptul substantial la inceputul mileniului al 3-lea din categoria Drept îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 284.05 Lei
Caracteristicile produsului Dreptul procesual si dreptul substantial
- Brand: Autor Anonim
- Categoria: Drept
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-11-2024 01:37:06
Comandă Dreptul procesual si dreptul substantial Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Dreptul procesual si dreptul substantial de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
In memoriam Viorel Mihai Ciobanu.
Dreptul procesual și
dreptul substanțial la
inceputul mileniului al III-lea Editie coordonata deTraian Cornel Briciu, Marian Nicolae, Paul Pop. Un volum dedicat excepționalului profesor Viorel Mihai Ciobanu, cu ocazia implinirii a 10 ani de la intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila, proiect remarcabil care a incununat o cariera in slujba studiului procedurii civile. Profesorul Viorel Mihai Ciobanu, pe langa extraordinara activitate didactica si academica, a desfasurat o importanta activitate ca arbitru si chiar, pentru o importanta si framantata perioada, ca Presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei. La scurt timp dupa alegerea sa in aceasta din urma calitate (2009), a facut sa fie adoptate noile Reguli de procedura arbitrala ale Curtii de Arbitraj Comercial International, care s-au aplicat o perioada semnificativa de timp, iar in prefata Codexului arbitral, in care aceste reguli au fost publicate, intitulata "Pledoarie pentru arbitraj", Profesorul Ciobanu face trimitere la Platon, care, in lucrarea "Legile", spunea ca "cea mai sacra" dintre cele trei categorii de tribunale pe care el le distingea este cel arbitral, respectiv "acela pe care partile si-l vor fi creat ele insele si pe care il vor fi ales prin buna intelegere". In aceeasi "Pledoarie", Profesorul isi exprima atasamentul si increderea deplina in arbitraj, afirmand, foarte frumos si convingator, ca "arbitrajul este un omagiu adus libertatii cetatenilor si societatilor comerciale, aceasta modalitate de jurisdictie privata oferind partilor dintr-un raport civil sau comercial posibilitatea alegerii judecatorilor si stabilirii regulilor de judecata, pe baza legii sau a echitatii, ex aequo et bono". Un exemplu elocvent cu privire la atasamentul Profesorului fata de arbitraj este discutia purtata cu un coleg si prieten apropiat lui, care ii prezentase proiectul unui articol in care releva unele necorelari ale unor prevederi legale, necorelari care ar fi putut repune in discutie o serie de cauze deja solutionate si ar fi aruncat o serioasa indoiala cu privire la solutiile pronuntate in acele cauze. Desi i-a dat dreptate colegului cu privire la corectitudinea observatiilor sale, i-a solicitat retinere, spunandu-i: "Draga, noi suntem aici ca sa construim, nu ca sa daramam" si promitandu-i ca va actiona altfel pentru idaturarea necorelarilor, lucru pe care l-a si facut in cel mai scurt timp. (fragment din carte)