Studiul de fata si-a propus sa prezinte relatia care exista intre resursele naturale si culturale si industria turistica.
Intregul studiu arata preocuparile specialistilor din turism in exploatarea durabila a resurselor turistice si devanseaza prin continutul sau modul de prezentare preocuparile din domeniul economiei turismului protectiei mediului si al amenajarii teritoriului..
Valorificarea prin turism si promovarea celor mai originale si pitoresti zone turistice au in vedere armonizarea formelor de turism si a tuturor activitatilor turistice in contextul dezvoltarii economice regionale si locale.
Originalitatea acestui studiu rezulta din prezentarea politicilor de management si marketing axate pe probleme ecologice pentru toate formele de turism.
Aplicarea principiilor actuale de dezvoltare a turismului durabil in zonele turistice a condus la aparitia ecoturismului ca forma deosebita de turism menita sa respecte integritatea peisajelor naturale a bioersitatii ecologice a identitatilor culturale in concordanta cu cerintele anumitor segmente de turisti amatori de natura si cultura autentica.
Realizarea lui s-a bazat pe o bogata documentatie bibliografica pe datele cele mai noi coroborate cu unele analize statistice si de pe teren.
Studiul de fata si-a propus sa prezinte relatia care exista intre resursele naturale si culturale si industria turistica