In Bucurestiul anilor ’90, un scriitor care sufera de obsesia dedublarii intra in posesia unui manuscris pe care si-l insuseste; un tanar incearca sa evadeze din raiul ceausist, trecand Dunarea in Iugoslavia; intr-un sat uitat de lume, un negustor aduce, intr-o cusca, o himera; patru prieteni cauta sa elucideze misterul disparitiei unuia dintre ei si doi frati se lupta pentru o veche reteta de sarmale; in Constantinopolul antebelic, un grup de moldoveni vor sa fure o sabie cu mare insemnatate istorica; in Focsaniul veacului al XIX-lea, un fiu de podgorean descopera o taina ascunsa intr-un covor oriental. ( Andreea Sterea, Editor Crux Publishing ) . "Cosmopolit, cult, pasionat de arta cinematografica si bun cunoscator al subtilitatilor tehnicilor literare, George Cornila se foloseste de toate abilitatile si pasiunile lui pentru a ne oferi o sriitura complexa, superb stilizat, in care fiecare detaliu spune o poveste si in care fiecare personaj ne cheama sa-i fim martori la existenta" .
A primit Premiul Miorita (2008), Premiul Vrancea Literara (2013; 2016) si Marele Premiu „Ion Hobana” (2019), fiind de asemenea nominalizat la Premiul COLIN (2017), Premiul AntareSFest (2018; 2019), Premiul RomCon (2019) si Eurocon - Belfast (2019).
A colaborat cu publicatii culturale precum Luceafarul de dimineata, Convorbiri Literare, Viata Romaneasca, Plumb, Observator Cultural, Salonul Literar, Pro Saeculum, Spatii Culturale, Contact International, Revista de Suspans, Fantastica, Vulturul, Gazeta SF, EgoPHobia, ZIN, Galaxia 42 si Doc.
Eu.
Pasionat de biologie, istorie, mitologie si cinematografie, a abordat o multitudine de teme, experimentand cu un spectru larg de curente, specii si stiluri, de la realism istoric, la SF&F si la flash fiction si nuvele manieriste, la realism magic si roman postmodernist.
Turnul elefantului (2018) si Sonya cea Rosie: In umbra vulturului (2020).
Howard cuprinse in volumele Conan Barbarul: Phoenix pe o sabie.
A tradus nuvelele scriitorului american Robert E.
Este prezent cu texte in antologiile Fictiuni centenare(2018), Cele mai frumoase povestiri SF & fantasy ale anului 2017 (2018), Antologia prozei romane politiste si de mistere (2018) si Antologia scriitorilor vranceni (2018).
Este autorul romanelor Cu dintii stransi (2007), Miezul noptii in Cartierul Felinarelor Stinse (2013; 2014), Regele lupilor (trilogie, 2014-2016), Expurgo (2018; 2019) si Diluvium (2019), al colectiei de proza scurta Arlequine (2018) si al volumului de povesti pentru copii Toxi Foxy (2018).
Absolvent de Siinte Politice si de Publicitate, a ocupat pozitii de copywriter, jurnalist, secretar general de redactie si redactor-sef. 1986) este prozator, publicist, traducator si cititor avid.
GEORGE Cornila (n.
De la Focsani la Bucuresti, de la Constantinopol la Viena, de la Paris la Tallinn, de la Allentown la Yaoundé, oglinzi, statuete chiwara, tramvaie fantomatice, sperietori de ciori, ciupercarii care duc in miezul pamantului, constelatii pe chipuri de fecioare, cai de aur, oase de balaur, absinterii, cinemateci, comete, pandemii si inteligente artificiale, toate tesute in urzeala unor povestiri intrepatrunse la hotarul dintre posibil si imposibil.
In Bucurestiul anilor ’90, un scriitor care sufera de obsesia dedublarii intra in posesia unui manuscris pe care si-l insuseste; un tanar incearca sa evadeze din raiul ceausist, trecand Dunarea in Iugoslavia; intr-un sat uitat de lume, un negustor aduce, intr-o cusca, o himera; patru prieteni cauta sa elucideze misterul disparitiei unuia dintre ei si doi frati se lupta pentru o veche reteta de sarmale; in Constantinopolul antebelic, un grup de moldoveni vor sa fure o sabie cu mare insemnatate istorica; in Focsaniul veacului al XIX-lea, un fiu de podgorean descopera o taina ascunsa intr-un covor oriental