Eritrit sau eritritolul este un substituent natural care se aseamana cu zaharul atat la gust cat si la aspect, dar fara efecte secundare tipice zaharului, avand un aport caloric scazut, capacitatea sa de indulcire fiind de circa 70% din cea a zaharului continand doar 5% din caloriile acestuia.
Este recomandat: Persoanelor cu diabet, neavand un efect daunator asupra nivelului de glucoza din sange si nu afecteaza productia de insulina, indexul glicemic este 0, astfel persoanele cu diabet il pot folosi fara nici o problema
Pentru cei care fac cura de slabire, este absorbit rapid in organism si apoi eliminat rapid in urina, avand o toleranta digestiva de 2-3 ori mai mare decat xilitolul
Celor care fac dieta pentru candida
Pentru prevenirea cariilor, respingand placa bacteriana
In plus, se pare ca are efecte benefice antioxidante!.
El este filtrat, lasat sa se cristalizeze si apoi uscat, iar produsul rezultat are o culoare alba gasindu-se sub forma de granule sau pudra.
Din aceasta compozitie este extras mai apoi eritriolul.
Zaharurile sunt amestecate cu apa si fermenti naturali si sunt lasate la fermentat.
Din ce se obtine eritritolul? Eritritolul este facut din zaharuri extrase din plante.
Se gaseste in mod natural in pere si struguri, dar la nivel industrial este extras din porumb si drojdie de bere.
Eritrit sau eritritolul este un substituent natural care se aseamana cu zaharul atat la gust cat si la aspect, dar fara efecte secundare tipice zaharului, avand un aport caloric scazut, capacitatea sa de indulcire fiind de circa 70% din cea a zaharului continand doar 5% din caloriile acestuia