In aceasta editie extinsa a clasicei sale introduceri, Radmila Moacanin ne poarta catre punctele de intersectie dintre budismul tibetan si psihologia jungiana.
Pasionata de ambele discipline, autoarea duce ideile si metodele lui Buddha si ale lui Carl Jung dincolo de simpla teorie, chiar in domeniul realitatii de zi cu zi, dandu-le viata pentru cititorii secolului al XXI-lea..
Ea permite acestor concepte de a se pune in lumina unul pe altul, pastrand cu atentie in acelasi timp caracterul distinctiv al fiecarei perspective.
Radmila Moacanin examineaza arhetipurile jungiene si zeitatile budiste, rolurile analistului si ale prietenului spiritual, subconstientul colectiv, karma si multe altele.
In teoriile sale asupra mintii si a psihologiei, Jung a cautat simbolurile si metodele pentru deblocarea puterii psihicului uman universal.
budismul tibetan, renumit pentru practicile sale tantrice, este plin de imagini si ritualuri de transformare a mintii.
Apartinand unor culturi radical diferite, aceste doua perspective impart idei izbitor de asemanatoare si o preocupare comuna catre ceea ce Jung numea „experimentul extraordinar de a deveni constient”.
In aceasta editie extinsa a clasicei sale introduceri, Radmila Moacanin ne poarta catre punctele de intersectie dintre budismul tibetan si psihologia jungiana