Calatoria prin lumea cafelelor Gourmet trece neaparat prin Etiopia, locul de nastere al cafelei.
In regiunea Sidamo, aflata la sud de capitala Addis Abeba, se produce unul dintre cele mai fascinante sortimente de cafea din lume.
Asta in plus fata de texturile, aromele si notele exceptionale care te asteapta in fiecare ceasca de Ethiopia Sidamo.
Gandeste-te ca fiecare ceasca de cafea pe care tu o savurezi aici are un impact major in viata unei comunitati dintr-un colt al lumii.
Aceste cafele sunt premiate la Cup of Excellence, cel mai prestigios concurs din lumea cafelei, se vand apoi la licitatie, iar cei care le cumpara se pot declara cu adevarat norocosi.
Proprietarii micro-fermelor care produc sortimente de cafea Gourmet sunt dedicati conservarii naturii si a comunitatilor din zona, dezvoltand programe care sustin mediul inconjurator.
Astfel, se pastreaza caracteristicile unice ale fiecarui sortiment de cafea Gourmet.
Se remarca in special notele de cacao, flori de cafea si caise.
Cafeaua Gourmet, sau microlot, cum i se mai spune, reprezinta cea mai inalta treapta in ceea ce priveste calitatea sortimentelor de cafea. Se produc in cantitati foarte mici, de catre ferme specializate, boabele de cafea provenite de la o ferma sau cooperativa de mici ferme nu sunt amestecate cu boabe provenite de la ferme din alte regiuni.
Cafeaua provenita din regiunea Sidamo, Etiopia, este recunoscuta pentru claritatea exceptionala, aciditatea de citrice si aromele de flori. Cafeaua de origine Etiopia Sidamo ofera un parfum fructat, cu note florale, un echilibru foarte bun intre corp si aciditate.
Arborii de cafea sunt cultivati la atitudini cuprinse intre 1700 - 2000 m.
Calatoria prin lumea cafelelor Gourmet trece neaparat prin Etiopia, locul de nastere al cafelei.
In regiunea Sidamo, aflata la sud de capitala Addis Abeba, se produce unul dintre cele mai fascinante sortimente de cafea din lume