Daca esti in cautarea cestii "supreme" de cafea, ar trebui sa incerci sortimente de cafea de origine Etiopia, locul de nastere al cafelei.
Prajire Mediu Cofeina Ridicata Aciditate redusa Recomandari de preparare Ibric Espressor Filtru Cafetiera Moka French Press Valori nutritionale Per 100g Energie (kj/kcal) Grasimi 0g din care acizi grasi saturati 0g Carbohidrati 0g din care zaharuri 0g Proteine 0g Sare 0g.
Recomandari de servire: Poate fi consumata ca atare sau in combinatie cu lapte, frisca sau spuma de lapte pentru varianta mai cremoasa. 7gr).
Mod de preparare: Pentru o ceasca de cafea, folositi minim 2 lingurite de cafea macinata (aprox.
Ingrediente: cafea 100% Arabica de origine Etiopia.
Prezinta aciditate redusa si corpolenta medie.
Se remarca in special notele florale, de citrice si mar verde.
Cafeaua de origine Etiopia Sidamo ofera un parfum fructat, cu note florale, un echilibru foarte bun intre corp si aciditate.
Pentru producerea acestui tip de cafea ciresele sunt culese manual, decorticate, supuse procesului de fermentare umeda si lasate la uscat.
Cafeaua provenita din regiunea Sidamo, Etiopia, este recunoscuta pentru claritatea exceptionala, aciditatea de citrice si aromele de flori.
Este cultivata la atitudini cuprinse intre 1700 - 2000 m.
Ethiopia produce unele dintre cele mai unice si fascinante cafele din lume.
Aceasta se regaseste si in regiunea Harrar inca din antichitate, fie din padurile din Kaffa sau din regiunile invecinate.
In padurile regiunii Kaffa s-a nascut in mod spontan in planta de cafea arabica.
Daca esti in cautarea cestii "supreme" de cafea, ar trebui sa incerci sortimente de cafea de origine Etiopia, locul de nastere al cafelei