Descriere YEO:
Pe YEO găsești Femeile indigene si cosmoviziunea decoloniala de la Ideea, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Femeile indigene si cosmoviziunea decoloniala | Ovidiu Tichindeleanu din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Femeile indigene si cosmoviziunea decoloniala
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 27.94 Lei
Caracteristicile produsului Femeile indigene si cosmoviziunea decoloniala
- Brand: Ideea
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 25-08-2021 22:08:12
Comandă Femeile indigene si cosmoviziunea decoloniala Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Femeile indigene si cosmoviziunea decoloniala de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Teologul Raymon Panikkar propusese, la inceputul anilor 1990 \'hermeneutica diatopica&\': un cadru necesar pentru \'depasirea distantei dintre doua sau mai multe culturi care s-au dezvoltat independent una de alta&\'. Termenul conferea demnitate \'damnatilor pamintului&\' dintr-o viziune anterioara, insa pastra implicita ierarhia intre culturi in contextul istoric al triumfului occidental, in urma caderii Cortinei de Fier. In 1995, in contextul miscarilor sociale ce propulsau America Latina intr-o directie istorica divergenta, teoreticianul argentinian Walter Mignolo a propus termenul de \'hermeneutica pluritopica&\': un cadru necesar pentru gesturi intelectuale de sine-statatoare intr-o paradigma a liberarii. Una dintre datoriile filosofiei in secolul al XXI-lea este eliberarea gindirii critice de eurocentrism si pozitionarea intr-o lume in care sperantele se leaga de insurectia gindirilor subjugate. In prelungirea dominatiei militare, economice si politice de lunga durata, eurocentrismul cultural continua sa proiecteze universalismul occidental ca o totalitate asupra tuturor spatiilor lumii si cimpurilor cunoasterii, impiedicind sistematic afirmarea diferentei si comparatia directa intre periferii ale modernitatii. In istoria culturala a tranzitiei postcomuniste, \'Romania\' s-a raportat epistemic in mod pozitiv doar la Europa si Occident, mai putin sau deloc la alte periferii din regiunea sa, America Latina, Africa, Asia ori Sudul Global. PLURITOPIC este prima colectie de carte dedicata in exclusivitate gindirii radicale nonoccidentale, propunind raportarea directa la experiente, rezistente si viziuni ce se opun totalitatii europene si deschid alte capete de pod pentru drumul est-european al liberarii de tranzitie. Sylvia Marcos este o cercetatoare universitara de renume international, sustinatoare a unei viziuni antihegemonice in epistemologia critica feminista, in studiile religiilor si etnoistoria mezoamericana si in drepturile femeilor din miscarile
indigene. A predat ca profesoara invitata la universitatile UNAM Mexico, Amherst, Claremont, Columbia, Drew, Harvard, Ljubljana etc. Directoare a Centrului de Cercetari Psihoetnologice, Cuernavaca, Mexic, fondatoare a seminarului permanent de Antropologie si Gen al Institutului de Investigatii Antropologice al UNAM Mexico, membra a comitetului director al Asociatiei Latino-Americane pentru Studiile Religiilor, participanta si organizatoare a numeroase intilniri cu femeile
indigene din Mexic si America de Sud. Printre cartile sale: Enciclopedia Iberoamericana de Religiones, Vol.III: Religión y Genero (2004), Taken from the Lips: Gender and Eros in Mesoamerica (2006), Women in Indigenous Religions (2010), Cruzando fronteras: mujeres indígenas y feminismos abajo y a la izquierda (2010), Mujeres, Indígenas, Rebeldes,Zapatistas (2011).