Este o sursa importanta de Fier usor asimilabil, proteine, aminoacizi esentiali, carbohidrati, vitamine si minerale.
Copii peste 7 ani: - 1-2 lingurite x 3 pe zi Adulti: - 1 lingura x 3 pe zi..
Copii 3-7 ani: - 1 lingurita x 3 pe zi.
Administrare: Copii 1-3 ani: - 1 lingurita pe zi.
De asemenea rolul important al acidului ascorbic este de favorizare a absorbtiei fierului.
Actioneaza substitutiv in starile de deficit de acid ascorbic.
Vitamina C are rol important in biogeneza substantei intercelulare, in metabolismul glucidic, lipidic, protidic.
Macesul contine principii active (acid ascorbic, antociani) care formeaza un sistem oxidoreducator reversibil, captator de radicali liberi.
Prezenta g-globulinelor ii confera proprietati imunostimulatoare.
Prin acetilcolina intervine in transmiterea influxului nervos.
Este considerat un foarte bun factor lipotrofic, antiaterosclerotic.
Prin complexul vitaminic B, laptisorul de matca are rol esential in reactiile lantului respirator la nivel celular, precum si in metabolismul glucidic, lipidic, protidic.
Este bogat mai ales in hormoni si precursori hormonali, vitamine (complex B, A, C, E), aproximativ 20 aminoacizi, acizi grasi, steroli, compusi cu fosfor, acetilcolina.
Laptisorul de matca contine proteine, lipide, enzime, zaharuri reducatoare, substante minerale.
Pigmentii clorofilieni au efecte pozitive in procesele de oxidoreducere la nivel celular, cu mentinerea elasticitatii si a capacitatii de transfer membranar.
Aminoacizii au rol important in producerea polipeptidelor, hormonilor cerebrali si in corectarea functionarii sistemului endocrin in producerea insulinei.
Actiune farmacologica: Imunostimulator, imunofort Spirulina are o compozitie bogata in fier, proteine, carbohidrati, lipide, vitamine (A, B1, B2, B6, B12, E, acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic) a-clorofila, carotenoide.
Favorizeaza absortia fierului cat si sinteza hemoglobinei stimuland formarea globulelor rosii.
Este o sursa importanta de Fier usor asimilabil, proteine, aminoacizi esentiali, carbohidrati, vitamine si minerale