Cel de-al doilea volum din colectia Filosofia in viata aduna contributii cat se poate de riguroase si totusi accesibile din partea unor specialisti in mai multe stiinte umaniste si sociale: Filologie, Filosofie, Stiinte politice, Sociologie, Istorie, Stiintele Comunicarii - o adevarata Agora ce propune perspective hermeneutice si mai ales critice asupra trupei Phoenix si intregului fenomen asociat monumentalei lor activitati artistice. - Claudiu Mesaros.
Datoram perseverentei lui Emanuel Copilas acest adevarat dosar de studii academice dedicat formatiei Phoenix.
A interpreta convingator acest rol, al mitului ce popula deja, cumva, un imaginar colectiv, poate ca aceasta a fost, in cele din urma, cea mai dificila misiune Phoenix.
Analizam si interpretam versurile, concertele, discurile, fenomenul social, comunicarea publica, relatia problematica cu autoritatile si evadarea din lagarul socialist, apoi reintoarcerea si incercarea de a reinvia si convietui, dupa 1990, cu ceea ce intre timp devenise un mit sau poate mai multe mituri, situate undeva intre visul lor neimplinit si visul celor care credeau intr-un Phoenix absolut.
Cel de-al doilea volum din colectia Filosofia in viata aduna contributii cat se poate de riguroase si totusi accesibile din partea unor specialisti in mai multe stiinte umaniste si sociale: Filologie, Filosofie, Stiinte politice, Sociologie, Istorie, Stiintele Comunicarii - o adevarata Agora ce propune perspective hermeneutice si mai ales critice asupra trupei Phoenix si intregului fenomen asociat monumentalei lor activitati artistice