Descriere YEO:
Pe YEO găsești Freud a mintit. Escrocheria secolului de la Sens, în categoria Diverse.
Indiferent de nevoile tale, Freud a mintit. Escrocheria secolului 20 - Jean Gautier din categoria Diverse îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 46.66 Lei
Caracteristicile produsului Freud a mintit. Escrocheria secolului
- Brand: Sens
- Categoria: Diverse
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 07-11-2024 01:31:45
Comandă Freud a mintit. Escrocheria secolului Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Freud a mintit. Escrocheria secolului de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Filosoful Louis Jugnet scrie undeva ca Psihanaliza este legata de o falsa filosofie materialista relativista si hedonista ce se sprijina pe enorme sofisme logice teoria sexualitatii fiind inadmisibila si inacceptabila. Cititorii insa ar putea replica Totusi ea vindeca Nu exista nicio contradictie intre a spune ca psihanaliza este un fals in sine si ca unii se trezesc vindecati la o adica . Gaston Bardet continua in acelasi sens Fondata pe un vast cerc vicios nu doar pe o falsa filosofie ci si o falsa interpretare a proceselor mintale psihanaliza este pe cale de disparitie in ciuda urletelor furioase ale masoneriei sale sexuale .
Freud a
mintit Titlul acesta pare sever fara sens injust Este dreptul fiecaruia si al tuturor sa critice un autor daca au argumente serioase in acest sens. Ca un autor celebru este acuzat de minciuna poate sa para si mai grav. Totusi ar putea fi vorba de vreun artificiu nascut din nevoia de a frapa cu orice pret. In orice caz este vorba de o acuzatie virulenta care trebuie justificata. Iata o tripla justificare in contul lui
Jean GAUTIER 1 .
Freud s-a jucat cu omul netinand cont ca acesta este deopotriva corp si spirit cele doua fiind inseparabile. El nu a vrut sa admita evidenta ca trupul are o influenta asupra spiritului una cel putin la fel de puternica si efectiva ca aceea a spiritului asupra corpului. 2 .
Freud a respins cu incapatanare toate fenomenele functionale mai ales procesele si influentele glandulare acceptand numai pe cele psihologice ajungand astfel la o multime de falsuri si inexactitati. 3 . Freud a abordat studiul spiritului omenesc cu un astfel de dogmatism rigiditate si prejudecati incat el insusi s-a plasat in opozitie totala cu tot ce se stia cu tot ce se descoperise inainte de el. El a recunoscut ca s-a plasat in aceasta opozitie cand la universitate studentii nu i-au acordat increderea pe care el o sperase. Singur s-a plasat in aceasta situatie singur s-a impietrit in aberatii iremediabile. Nu putem incalca si batjocori constatarile milenare ale oamenilor din toate epocile. Acestea sunt principalele motive pentru care dupa cum spune Dr.
Gautier soarta operei lui si judecata noastra asupra acesteia este dupa cum singur le-a voit singur le-a conceput . De ani si ani criticii lui Freud si ai Psihanalizei s-au inmultit atat pentru pretinsul aspect medical si terapeutic al psihanalizei cat si pentru detestabila filosofie a unei caricaturi omenesti manate exclusiv de instinct mai ales pretinsul instinct sexual. Totusi pana in zilele noastre a fost destul de dificila formularea unei adevarate critici stiintifice la adresa psihanalizei si a freudianismului. Motivul principal este ca psihicul tine inca in buna masura de mister in ciuda eforturilor unor Charcot Janet Babinski a cercetarilor privind localizarea cerebrala a isteriei si altor tulburari de personalitate. Ce legatura poate exista intre tulburari psihice ca acestea si localizarile cerebrale cautate de unii si de altii Cercetarile asupra schizofreniei cu influente psihomotrice conduse de profesorul H. Baruk au aratat ca tulburarile respective au o cauza fiziologica functionarea intregului domeniu psihosomatic explicandu-se prin fiziologie prin functionarea intregului organism. Ca savant Babinski nu concepea ca tulburarile psihice pot sa apara fara o baza tangibila in afara substratului fiziologic functional. Acesta a fost atu-ul lui fata de Freud care a facut abstractie de orice proces functional bazandu-se pe vise si fictiuni psihice. Babinski considera ca tulburarile de personalitate nu depind de localizarea organica si nu accepta existenta unui raport intre centrii cerebrali si tulburarile psihice. El avea dreptate dar la vremea respectiva nu se punea problema primatului endocrin fata de cel nervos. Freud se arata indecis o vreme ezitand sa respinga dintr-o data elementele ce i-ar fi putut justifica ideile pe baza unor oarecare certitudini fiziologice. In august 1896 el scria amicului sau Fliess Poate imi vei procura terenul fiziologic solid pe care as putea stabili cele ale mele fara a incerca sa le explic prin psihol