Una dintre cele mai primitive emotii pe care le simtim, furia continua sa fie si-acum un tabu.
Traducere din limba franceza de Dorina Oprea..
Daca stim cum si impotriva cui sa o indreptam, ea se transforma intr-un prieten real, care ne ajuta sa ne pastram integritatea, sa ne revoltam atunci cand este cazul si sa ne regasim linistea interioara.
Pentru a ne pastra libertatea emotionala si autenticitatea, dar si daca vrem sa evoluam, trebuie sa invatam sa convietuim cu propria furie, sa o scoatem la suprafata la modul sanatos si sa ne vindecam.
Pe de alta parte, din momentul in care incepem sa invatam cum sa o evaluam si sa o exprimam corect, se transforma intr-un ghid foarte folositor in ceea ce priveste propria stare de bine.
Cu toate acestea, este una dintre cel mai putin pretuite emotii, tocmai fiindca este gresit inteleasa si nu intotdeauna stim ce sa facem cu ea.
Cu totii am resimtit la un moment dat sau altul furie, sub toate fatetele sale, de la cea mai usoara iritare si pana la mania de o violenta extrema.
Departe de a fi vreo slabiciune sau un pacat, furia este o emotie utila si necesara, pe care si-o exprima adultii liberi, maturi afectiv si inzestrati cu inteligenta emotionala.
Faptul ca a continuat sa existe pe tot parcursul evolutiei rasei umane demonstreaza cat de importanta este ea pentru supravietuire.
Una dintre cele mai primitive emotii pe care le simtim, furia continua sa fie si-acum un tabu