Gama/colectia: Gitana Autograf Soiul strugurilor: 100% Cabernet Sauvignon Tip: Vin matur, rosu sec.
Temperatura/recomandare de consum: 8-10 grade C.
Alcool: 13% Aciditate totala (g/l): 6, 8 Zaharuri reducatoare: 3, 8Recomandari culinare: Se recomanda ca aperitiv sau cu preparate lejere: salate cu peste, carne alba sau peste la gratar.
Un gust proaspat, elegant, dar structurat si echilibrat, in perfecta armonie cu olfactul.
Aromele intense de flori de camp si piersic se completeaza spre final cu cele dulci de miere de acacia.
Note de degustare: Vinul are o culoare verzuie.
Maturarea vinului se petrece in vase de inox cu aplicarea tehnicii de batonage.
Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate la o temperatura controlata de 11 grade C si cu ajutorul drojdiilor selectionate.
Strugurii colectati sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 6 ore, la o temperatura de 2 grade C.
Vinificarea: Se respecta tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant.
Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa.
Anul recoltei: 2014Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 30 ha din cele mai bune parcele din regiunea viticola Valul lui Traian, cu cea mai buna expunere la soare si care dau o productie mica.
Gama/colectia: Gitana Autograf Soiul strugurilor: 100% Cabernet Sauvignon Tip: Vin matur, rosu sec