Un elogiu inchinat orasului New York. Cu toate ca e scris intr-un stil urban, alert, fara astampar si reticente, si vorbeste despre o lume profund tehnologizata, romanul lui Colum McCann , Goana nebuna a lumii , este, in esenta, o rapsodie.
O rapsodie tragi-comico-eroica, orchestrata simfonic, a metropolei americane, dar si, simbolic, a lumii de azi, intr-o epoca nelinistita care, privita prin ochii acestei carti, o prefigureaza pe a noastra..
O retea, elegant tesuta, de personaje din toate mediile sociale, ale caror voci, reconstituite cu un har al autenticitatii demn de un arheolog, se intalnesc, aducandu-si fiecare propria poveste de viata, in jurul a ceea ce a fost numit „delictul artistic al secolului XX“: pe 7 august 1974, echilibristul francez Philippe Petit a traversat ilegal, mergand pe sarma, spatiul dintre cele doua turnuri ale World Trade Center din New York.
Un elogiu inchinat orasului New York. Cu toate ca e scris intr-un stil urban, alert, fara astampar si reticente, si vorbeste despre o lume profund tehnologizata, romanul lui Colum McCann , Goana nebuna a lumii , este, in esenta, o rapsodie