Descriere YEO:
Pe YEO găsești Gradinarul-producator de legume. Manual de de la Jean Martin Fortier, în categoria Hobby Practic.
Indiferent de nevoile tale, Gradinarul-producator de legume. Manual de agricultura biologica pe suprafete mici - Jean-Martin Fortier din categoria Hobby Practic îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 94.09 Lei
Caracteristicile produsului Gradinarul-producator de legume. Manual de
- Brand: Jean Martin Fortier
- Categoria: Hobby Practic
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 15-10-2025 02:03:05
Comandă Gradinarul-producator de legume. Manual de Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Gradinarul-producator de legume. Manual de de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Gradinarul -
producator de
legume:
Manual de
agricultura biologica pe
suprafete mici/ The Market Gardener: A Successful Grower\'s Handbook for Small-Scale Organic Farming , semnata de
Jean-
Martin Fortier, revine intr-o editie revizuita si adaugita, fata de versiunea sa originala din 2011. Aceasta carte se adreseaza in special celor care practica sau aspira sa practice
agricultura ecologica pe
suprafete restranse - gradinari si
mici fermieri care inteleg ca, in contextul actual marcat de scumpirea energiei, schimbarile climatice, pierderea biodiversitatii si adancirea inegalitatilor sociale, un nou model agricol nu este doar dorit, ci cu adevarat necesar.
Jean-
Martin Fortier pledeaza pentru o
agricultura artizanala, ecologica si comunitara, care poate deveni o solutie viabila pentru viitorul hranei si al societatii. El subliniaza ca acum este momentul sa regandim economia astfel incat sa serveasca interesele oamenilor, dar si sa respecte echilibrul fragil al ecosistemelor naturale. Speranta autorului este ca acest manual sa contribuie la aparitia unui nou val de tineri agricultori, dornici sa cultive
legume si sa hraneasca comunitatile cu alimente sanatoase. Recomandarile lui
Jean-
Martin Fortier se adreseaza celor care doresc sa traiasca din agricultura ecologica si sa devina producatori de
legume cu norma intreaga. Astfel de proiecte se pot realiza la fel de bine in oras sau la periferie, data fiind suprafata mica necesara unor astfel de gradini. Jean-Martin Fortier este fondatorul fermei Les Jardins de la Grelinette, o microferma recunoscuta la nivel international pentru productivitate si rentabilitate, in ciuda faptului ca foloseste putina tehnologie si se bazeaza pe metode biologice intensive de cultivare. Jean-Martin are peste un deceniu de experienta in agricultura ecologica la scara mica si a sustinut peste cincizeci de ateliere si conferinte in Europa, Canada si Statele Unite, promovand ideea agriculturii la scara redusa ca o alternativa la stilul de viata actual. Prima sa carte, Le Jardinier-Maraicher , s-a vandut in peste 15.000 de exemplare in limba franceza, de la lansarea ei, in toamna anului 2012.
Gradinarul -
producator de legume este un veritabil manual de agricultura ecologica in care veti gasi numeroase sfaturi practice (precise si verificate) despre producerea de legume. Autorul va arata: • Cum sa alegeti locul ideal pentru gradina, • Cum sa faceti un plan financiar bun, • Cum sa instalati gradinile, • Cum sa alegeti uneltele, • Cum sa pregatiti rasadurile. • Care este importanta plivitului, a depistarii si prevenirii bolilor. • Care este importanta muncii asidue si a unei organizari riguroase. In cartea de fata sunt exemplificate practicile si tehnicile horticole aplicate la ferma Jardins de la Grelinette, pe care Jean-Martin Fortier o administreaza impreuna cu partenera lui, Maude-Helene Desroches, in Saint-Armand, in sudul Quebecului. Autorul vorbeste despre tehnicile moderne de agricultura care pun accentul pe lucratul minim al solului, odata cu cresterea considerabila a interesului pentru metodele biologice. Tehnici precum acoperirea cu prelate opace si utilizarea uneltelor usoare pentru afanarea stratului superficial permit mentinerea sanatatii solului si reducerea buruienilor fara interventii agresive. Conceptul de sol ca "substrat viu" castiga teren, iar Jean-Martin Fortier ne arata cum schimbul global de idei ne ofera perspective promitatoare pentru dezvoltarea unor practici agricole sustenabile. Tot in aceste pagini, Fortier ne aminteste cat de importanta este biologia solului pentru sanatatea acestuia, subliniind ca fertilitatea depinde de starea fizica,
biologica si chimica a solului si de organismele vii care il compun. Spre deosebire de agricultura conventionala, care utilizeaza ingrasaminte solubile de sinteza, agricultura
biologica recunoaste rolul microorganismelor din sol in furnizarea nutrientilor necesari plantelor. In agricultura biologica, fermierul trebuie sa sprijine un proces natural de fertilizare prin adaugarea de compost, gunoi de grajd si amendamente organice, f