Guma xanthan (M - 1020), 10 g, Mayam Guma xanthan este un agent de ingroşare şi gelifiant produs printr-un procedeu biotehnologic pe baza de zaharuri, prin fermentare de catre bacteria Xanthomonas campestris.
Este un produs acceptat de organismele de certificare organica in compozitia cosmeticelor bio.
Prezentare: pudra fin granulata, culoare crem, miros slab acrisor
Ingrediente (INCI): xanthan gum
Proprietatile gumei xanthan - gelifiant pentru apa si solutii apoase, formand geluri clare
- creste usor vascozitatea preparatelor cosmetice
- stabilizator in lotiuni si creme emulsionate
- agent de ingrosare pentru unele produse pe baza de tenside
- stabil pana la temperatura de +70°
C Cum folositi Guma xanthan in cosmetica - este un produs potrivit pentru orice tip de piele si se poate folosi in majoritatea formulelor cosmetice unde este nevoie de gelifiere, stabilizare sau usoara crestere a vascozitatii
- se poate folosi pentru creme de fata si de corp, seruri apoase si geluri pentru conturul ochilor, creme-gel, emulsii-gel, deodorante, geluri cu aplicatii specifice (aftershave, anticelulitic, pentru sportivi)
- se poate include in anumite produse de igiena pentru a creste vascozitatea acestora: sampon, gel de dus, gel de baie
- dozaj indicativ: 0,2-0,4 pentru stabilizarea emulsiilor si pana la 2% pentru ingroşarea preparatelor sau obţinerea gelurilor
- se poate incorpora in apa la temperatura camerei sau in apa calda de pana la 70°
C
- se presara treptat peste apa/ lichidul apos, care intre timp se amesteca energic manual sau cu un mixer; gelificarea are loc in cateva minute
- prin omogenizarea manuala se va obţine un gel transparent fara bule de aer iar cu un mixer se va obtine un gel cu bule de aer Echivalente volumetrice (cu lingurite de dozare inox):