Prezentare: Datorita avalansei de descoperiri recente in domeniul hepatologiei, in special al hepatitelor cronice virale, rolul punctiei-biopsii hepatice s-a schimbat permanent in ultimii ani.
Tehnica de reprocesare pentru microscopie electronica a tesuturilor din blocuri de parafina..
Retetele coloratiilor utilizate.
Corelatii etiopatologice in hepatita cronica virala.
Corelatii anatomoclinice in hepatita cronica virala.
Modificari histopatologice in hepatita cronica virala.
Clasificari in hepatita cronica.
Date generale despre lotul studiat.
Cuprins: Histologia ficatului.
Concluzia studiului este ca, admitand chiar un grad de implicare subiectiva in discutie, argumente obiective sustin faptul ca, in ciuda metodelor de diagnostic moderne, punctia–biopsie hepatica ramane standardul de aur al diagnosticului in hepatitele cronice.
Investigarea materialului a fost realizata prin metode histopatologice uzuale, coloratii speciale si, in cazuri selectionate, teste imunohistochimice si microscopie electronica.
In lucrarea de fata, autorii supun atentiei un studiu efectuat pe un lot de peste 1 000 de pacienti diagnosticati cu hepatite virale la care a fost efectuata biopsie hepatica in decursul a trei ani.
Prezentare: Datorita avalansei de descoperiri recente in domeniul hepatologiei, in special al hepatitelor cronice virale, rolul punctiei-biopsii hepatice s-a schimbat permanent in ultimii ani