Ingrediente: hrișcă*. .. . 0,01g.
Sare:. . . 9,5g.
Proteine:. . . 10g.
Fibre:. . . 0g. din care zaharuri:. . . 71,5g.
Glucide:. . . 0,7g. din care acizi grași saturați:. . . 3,4g.
Grăsimi:. . . 1436kj/343kcal.
Valoare energetică:. . . .
Declarație nutrițională/100g:. - Contribuie la procesul de pierdere în greutate, te ajută să slăbești, să scapi de kilogramele în plus, fie să îți menții greutate corporală.. - Are rol detoxifiant, contribuie la eliminarea toxinelor din organism.. - Este bogată în antioxidanți, luptă cu radicalii liberi și protejează întreg organismul.. - Manganul asigură sănătatea sistemului osos și fortifică oasele.. - Zincul este estențial pentru sinteza proteinelor și formarea colagenului.. - Fierul combate anemia, fiind necesar pentru producerea hemoglobinei, mioglobinei și a multor enzime.. - Potasiul este necesar pentru normalizarea ritmului cardiac și reglarea tensiunii arteriale.. - Hrișca este o sursă excelentă de cupru, magneziu, mangan și o sursă bună de zinc, seleniu, fier și potasiu.. - Controlează indicele glicemic din sânge, păstrând glicemia la nivelul optim.. - Menține sănătatea sistemului cardiovascular, scade nivelul colesterolului rău..
Beneficii:.
Pregătirea: Este recomandat să înmuiați hrișca cu câteva ore înainte de preparare, ceea ce va determina reducerea timpului de gătire la 20-30 de minute..
Din făina de hrișcă se pot face paste, clătite și pâine (amestecate cu alte făinuri)..
Utilizare: de cele mai multe ori este folosită pentru a prepara terci, dar poate fi, de asemenea, folosită ca o garnitură și în supe. *din agricultură ecologică..
Ingrediente: hrișcă*