Cumpara de la doraly.ro

Faina BIO de hrisca T150 Alliance Bio - Alliance Bio


Faina BIO de hrisca T150 Alliance Bio
35.2 Lei

Disponibil

(01-06-2024)
Cumpara de la doraly.ro

Produs vandut de doraly.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara faina bio de alliance bio de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru faina bio de alliance bio

Aceasta Faina de hrisca are o nuanta gri maronie care ofera preparatelor o culoare calda, placuta si o aroma pronuntata cu note dulci de alune.
Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale..
Ofera un gust si aspect rustic retetelor.
Este mai densa decat o Faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna parte din tarate.
Faina de grau tip T150 se mai numeste si „Faina integrala”.
Este perfecta pentru paine integrala si retete speciale.
Este mai densa decat o Faina „semi-completa”, deoarece a pastrat o buna parte din tarate si ofera un gust si un aspect rustic retetelor.
Faina de grau tip T110 se mai numeste „Faina completa”.
Este compromisul potrivit pentru a face tot felul de retete: paine de casa sau prajituri de casa.
Ea a pastrat o parte din cojile exterioare ale bobului de grau.
Faina de grau tip T80 se mai numeste si „Faina de ferma”, sau Faina „semi-completa”.
Este ideala pentru aluatul traditional de paine si pizza.
Este fluida si este folosita in preparate la cuptor clasice, de casa, precum briose, aluaturi de placinta, prajituri si poate fi folosita singura sau amestecata cu alte fainuri.
Faina de grau tip T65 se mai numeste si „Faina traditionala”.
Contine foarte putine minerale si este folosita in principal in produse de patiserie usoare, paine alba si aluat de pizza.
Faina T55 se numeste „Faina alba”.
Indicele sau glicemic este ridicat.
Este potrivita pentru produse de patiserie fine.
Faina T45 este foarte rafinata si, prin urmare, foarte usoara si foarte alba.
Rafinarea fainurilor este in general structurata in 6 „Tipuri” de fainuri.
Cu cat este mai mic continutul de cenusa, cu atat Faina este mai bogata in albus si deci in gluten si cu atat este mai alba.
Cu cat numarul tipului de Faina este mai mare, cu atat Faina este mai bogata in minerale si oligoelemente, deoarece contine mai multe tarate, iar Faina este mai inchisa la culoare.
Cenusa ramasa provine in principal din coaja boabelor, din tarate.
Pentru a se masura tipul de faina, se ia 100 de grame de Faina si se arde la 900 de grade timp de 2 ore.
Acest procedeu face posibila obtinerea unei faini mai mult sau mai putin bogate in minerale, care va creste mai mult sau mai putin in timpul gatirii.
Prin cernerea mai mult sau mai putin fina se obtine Faina cu continutul dorit de cenusa.
Dupa macinarea boabelor de grau, o etapa esentiala este trecerea fainii prin site care separa particulele mai grosiere de amidonul, care are o textura foarte fina.
Mai exact, este cantitatea de reziduri minerale inca prezenta in Faina dupa cernere.
Litera „T” de pe ambalajul fainii, urmat de un numar cuprins intre 45 si 150, corespunde continutului de cenusa.
Faina de hrisca va oferi o consistenta mai densa si un gust incomparabil acestor preparate delicioase.
Faina de hrisca T150 este ideala pentru paine, clatite si diverse produse de patiserie.
Toate elementele din hrisca sunt amestecate in timpul rotatiei morii, rezultand o Faina omogena, sanatoasa si usor digerabila, fara aditivi sau adjuvanti.
Semintele integrale cu toate elementele sale, miezul, taratele si germenii sunt zdrobite usor si nu sunt supuse incalzirii sau oxidarii in cadrul acestui proces.
Acest proces artizanal ofera o macinare cu o textura unica.
Pietrele morii care au contribuit la aceasta Faina calitativa sunt realizate din granit preluat din muntele Massif du Sidobre din regiunea franceza Tarn.
Faina a fost obtinuta prin procedeul traditional ancestral al morii din piatra, prin care semintele de hrisca au fost zdrobite usor, la presiune scazuta, respectandu-se astfel proprietatile nutritive continute in aceasta.
hrisca din care a fost realizata aceasta Faina este provenita din culturile organice din sud-vestul Frantei.
Fara sa contina gluten si cu un indice glicemic scazut, Faina de hrisca este un aliat pretios pentru sanatate si o sursa bogata de fibre si proteine.
Aceasta Faina de hrisca are o nuanta gri maronie care ofera preparatelor o culoare calda, placuta si o aroma pronuntata cu note dulci de alune


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse