Meiul are o valoare nutritiva ridicata si este bogat in proteine, minerale precum fier, cupru, magneziu, mangan, fosfor, zinc si vitaminele B1 si B6.
Este recomandat de asemenea sa nu se depaseasca timpul de gatire pentru a se evita zdrobirea si lipirea meiului..
Timpul recomandat de fierbere este de 20 de minute si nu necesita inmuiere in prealabil.
Acesta se gateste foarte repede si este perfect pentru retetele in stil cuscus cu legume, sub forma de risotto, in salate, gratinat, sau ca si ingredient pentru galuste.
Meiul este ideal in produsele de panificatie gratie texturii sale crocante.
Atunci cand sunt prajite, semintele de mei capata o savuroasa aroma de nuca.
Semintele de mei au o culoare aurie frumoasa, o aroma blanda si un gust dulceag.
Aceste seminte de mei sunt provenite din culturile organice din sud-vestul Frantei si sunt un ingredient excelent pentru cei care doresc sa isi diversifice dieta cu produse hranitoare si sanatoase.
In plus, nu contine gluten.
Meiul are o valoare nutritiva ridicata si este bogat in proteine, minerale precum fier, cupru, magneziu, mangan, fosfor, zinc si vitaminele B1 si B6