Hrisca este bogată în vitaminele B, E, K și în minerale importante: fier, potasiu, magneziu, cupru și zinc.
Contribuie la reducerea riscului de a face numeroase forme de cancer: colo-rectal, gastric, esofagian..
Imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.
Sprijina efortul de pastrare al siluetei sau de eliminare a kilogramelor in plus.
Ajuta la functionarea sistemului digestiv.
Protejeaza celulele de degradare si imbatranire prematura.
Tine glicemia sub control.
Ajuta la eliminarea excesului de apa din corp.
Scade presiunea arteriala si colesterolul.
Contribuie la sanatatea parului, oaselor si unghiilor, le intareste si le face mai puternice.
Este un tonic hepatic si un aliat contra litiazei biliare (pietrelor la fiere).
Contribuie la curatarea ficatului si a bilei de toxine.
Stabilizeaza tensiunea arteriala, previne aparitia si impiedica evolutia ischemiei cardiace si a tromboflebitei.
Beneficii: Nu contine gluten, deci poate fi consumata si de persoanele care prezinta intoleranta la acesta.
Pe lângă aceste elemente mai conține aminoacizi esențial.
Hrisca este bogată în vitaminele B, E, K și în minerale importante: fier, potasiu, magneziu, cupru și zinc